Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vepřový bůček na tymiánu 

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát...
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát s okurkou a...
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s...
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s hruškou,...

Vepřový bůček na tymiánu 

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl
3 cibule
5 bobkových listů
1⁄2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje
500 ml vody
1 lžíce jablečného octa
pepř

Jak na to?

1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2. Kůži masa na povrchu nařežte na proužky vzdálené asi 3 mm od sebe a důkladně osolte.
3. Do zapékací mísy vložte oloupané, na čtvrtky pokrájené cibule a bylinky. Navrch umístěte mřížku a na ni položte bůček kůží dolů. Podlijte 500 ml studené vody a pečte 30 minut. Obraťte maso, potřete ho olivovým olejem, teplotu snižte na 140 °C a dopékejte 90 minut dozlatova. Na posledních 10 minut pečení zvyšte teplotu opět na 200 °C.
4. Po vyjmutí nechte maso 10 minut odpočinout zakryté alobalem.
5. Z výpeku posbírejte tuk a zbytek sceďte přes síto. Do scezeného výpeku vmíchejte ocet, sůl a pepř. Podávejte k masu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřový bůček na tymiánu 

Hlavní chod Snadné Ostatní Chuťovky Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Magazín 12/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl
3 cibule
5 bobkových listů
1⁄2 snítky čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje
500 ml vody
1 lžíce jablečného octa
pepř

Jak na to?

1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2. Kůži masa na povrchu nařežte na proužky vzdálené asi 3 mm od sebe a důkladně osolte.
3. Do zapékací mísy vložte oloupané, na čtvrtky pokrájené cibule a bylinky. Navrch umístěte mřížku a na ni položte bůček kůží dolů. Podlijte 500 ml studené vody a pečte 30 minut. Obraťte maso, potřete ho olivovým olejem, teplotu snižte na 140 °C a dopékejte 90 minut dozlatova. Na posledních 10 minut pečení zvyšte teplotu opět na 200 °C.
4. Po vyjmutí nechte maso 10 minut odpočinout zakryté alobalem.
5. Z výpeku posbírejte tuk a zbytek sceďte přes síto. Do scezeného výpeku vmíchejte ocet, sůl a pepř. Podávejte k masu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát...
Bramborový salát s okurkou a...
Bramborový salát s okurkou a...
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s...
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s hruškou,...

Inspirujte se podobnými recepty