
Sladkokyselá křidélka s okurkovým salátem

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Kuřecí křídla BIO 500 g
- Olej slunečnicový 20 ml
- Citron 1 ks
- Pepř
- Koření grilovací 2 člž
- Škrob kukuřičný 10 g
- Sojová omáčka 15 ml
- Kečup 30 ml
- Med 2 plž
- Chilli mleté 1 člž
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Olej řepkový 400 ml
- Cukr třtinový 20 g
- Voda 45 ml
- Olej sezamový 15 ml
- Salátová okurka 1 ks
- Sezam 2,5 člž
- Chilli paprička 1 ks
- Sůl
- Kuřecí křídla BIO 500 g
- Olej slunečnicový 20 ml
- Citron 1 ks
- Pepř
- Koření grilovací 2 člž
- Škrob kukuřičný 10 g
- Sojová omáčka 15 ml
- Kečup 30 ml
- Med 2 plž
- Chilli mleté 1 člž
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Olej řepkový 400 ml
- Cukr třtinový 20 g
- Voda 45 ml
Příprava
- 1Omyjte a očistěte maso. Křídla vložte do hrnce do osolené vroucí vody na 15 minut. Maso pak vyjměte z hrnce a dobře osušte papírovou utěrkou, aby na něm nezbývala přebytečná voda. Pak křídla osolte, opepřete, přidejte grilovací koření a obalte ve škrobu.
- 2Do rendlíku dejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, šťávu z 1⁄2 citronu, kečup, med, chilli, zázvor, 10 g cukru, vodu a lžičku sezamového oleje. Přiveďte k varu a pak nechte na mírném plameni zredukovat do zhoustnutí.
- 3Řepkový olej nalijte do hrnce do vyšší vrstvy, aby vám vznikla lázeň na smažení. Rozpalte olej, přidejte křídla a smažte zhruba 6 minut. Pak po jednom křídla vyndejte kleštěmi a položte na plech opatřený papírovými ubrousky.
- 4Křídla potřete připravenou omáčkou ze všech stran.
- 5Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Chilli papričku rozpulte, zbavte semínek a nasekejte na drobné kostičky. V mističce smíchejte zbylý cukr, vodu, šťávu z citronu a sezamový olej. Směsí přelijte okurky, posypte semínky a promíchejte.
- 1Omyjte a očistěte maso. Křídla vložte do hrnce do osolené vroucí vody na 15 minut. Maso pak vyjměte z hrnce a dobře osušte papírovou utěrkou, aby na něm nezbývala přebytečná voda. Pak křídla osolte, opepřete, přidejte grilovací koření a obalte ve škrobu.
- 2Do rendlíku dejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, šťávu z 1⁄2 citronu, kečup, med, chilli, zázvor, 10 g cukru, vodu a lžičku sezamového oleje. Přiveďte k varu a pak nechte na mírném plameni zredukovat do zhoustnutí.
- 3Řepkový olej nalijte do hrnce do vyšší vrstvy, aby vám vznikla lázeň na smažení. Rozpalte olej, přidejte křídla a smažte zhruba 6 minut. Pak po jednom křídla vyndejte kleštěmi a položte na plech opatřený papírovými ubrousky.
- 4Křídla potřete připravenou omáčkou ze všech stran.
- 5Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Chilli papričku rozpulte, zbavte semínek a nasekejte na drobné kostičky. V mističce smíchejte zbylý cukr, vodu, šťávu z citronu a sezamový olej. Směsí přelijte okurky, posypte semínky a promíchejte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.