Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladkokyselá křidélka s okurkovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Sladkokyselá křidélka s okurkovým salátem
Sladkokyselá křidélka s okurkovým salátem

Sladkokyselá křidélka s okurkovým salátem

Velmi snadné
16-30 minut
0/5

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sůl
  • Kuřecí křídla BIO 500 g
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Citron 1 ks
  • Pepř
  • Koření grilovací 2 člž
  • Škrob kukuřičný 10 g
  • Sojová omáčka 15 ml
  • Kečup 30 ml
  • Med 2 plž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Olej řepkový 400 ml
  • Cukr třtinový 20 g
  • Voda 45 ml
  • Olej sezamový 15 ml
  • Salátová okurka 1 ks
  • Sezam 2,5 člž
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sůl
  • Kuřecí křídla BIO 500 g
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Citron 1 ks
  • Pepř
  • Koření grilovací 2 člž
  • Škrob kukuřičný 10 g
  • Sojová omáčka 15 ml
  • Kečup 30 ml
  • Med 2 plž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Olej řepkový 400 ml
  • Cukr třtinový 20 g
  • Voda 45 ml

Příprava

1
Omyjte a očistěte maso. Křídla vložte do hrnce do osolené vroucí vody na 15 minut. Maso pak vyjměte z hrnce a dobře osušte papírovou utěrkou, aby na něm nezbývala přebytečná voda. Pak křídla osolte, opepřete, přidejte grilovací koření a obalte ve škrobu.
2
Do rendlíku dejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, šťávu z 1⁄2 citronu, kečup, med, chilli, zázvor, 10 g cukru, vodu a lžičku sezamového oleje. Přiveďte k varu a pak nechte na mírném plameni zredukovat do zhoustnutí.
3
Řepkový olej nalijte do hrnce do vyšší vrstvy, aby vám vznikla lázeň na smažení. Rozpalte olej, přidejte křídla a smažte zhruba 6 minut. Pak po jednom křídla vyndejte kleštěmi a položte na plech opatřený papírovými ubrousky.
4
Křídla potřete připravenou omáčkou ze všech stran.
5
Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Chilli papričku rozpulte, zbavte semínek a nasekejte na drobné kostičky. V mističce smíchejte zbylý cukr, vodu, šťávu z citronu a sezamový olej. Směsí přelijte okurky, posypte semínky a promíchejte.
1
Omyjte a očistěte maso. Křídla vložte do hrnce do osolené vroucí vody na 15 minut. Maso pak vyjměte z hrnce a dobře osušte papírovou utěrkou, aby na něm nezbývala přebytečná voda. Pak křídla osolte, opepřete, přidejte grilovací koření a obalte ve škrobu.
2
Do rendlíku dejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, šťávu z 1⁄2 citronu, kečup, med, chilli, zázvor, 10 g cukru, vodu a lžičku sezamového oleje. Přiveďte k varu a pak nechte na mírném plameni zredukovat do zhoustnutí.
3
Řepkový olej nalijte do hrnce do vyšší vrstvy, aby vám vznikla lázeň na smažení. Rozpalte olej, přidejte křídla a smažte zhruba 6 minut. Pak po jednom křídla vyndejte kleštěmi a položte na plech opatřený papírovými ubrousky.
4
Křídla potřete připravenou omáčkou ze všech stran.
5
Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Chilli papričku rozpulte, zbavte semínek a nasekejte na drobné kostičky. V mističce smíchejte zbylý cukr, vodu, šťávu z citronu a sezamový olej. Směsí přelijte okurky, posypte semínky a promíchejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.