×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové špízy s cherry rajčátky a šalotkou

Další recepty a články

Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou...
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem

Vepřové špízy s cherry rajčátky a šalotkou

Tip do kuchyně

 

Zkuste si ke špízům připravit různé variace dipů. Inspiraci naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.
Na špízy můžete použít i tučnější maso, jako je krkovička. Tuk z masa se hezky rozpustí a dodá špízu skvělou chuť.
Můžete taktéž připravit špízy v troubě nebo na pánvi, pokud zrovna venku není na grilování.

Co budete potřebovat

600 g libového vepřového masa
2 žluté papriky
2 cukety
2 hrsti cherry rajčat
10–12 malých šalotek
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
pažitkový dip

Jak na to?

1) Maso nakrájejte na kostky velikosti většího sousta.

2) Papriky omyjte, rozřízněte, zbavte semeníků a nakrájejte na kousky. Cukety nakrájejte na kolečka, cherry rajčata nechte v celku a šalotky oloupejte.

3) Pak vytvořte špízy podle své fantazie – na každé jehlici by měly být alespoň 3 kousky masa a zelenina na střídačku.

4) Všechny špízy osolte, opepřete, potřete olejem smíchaným s utřeným česnekem.

5) Grilujte 8 až 10 minut, aby maso bylo propečené a zároveň šťavnaté a zelenina na skus. Podávejte s pažitkovým dipem, který připravíte smícháním nasekané pažitky, zakysané smetany, kapky olivového oleje a soli a pepře na dochucení.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové špízy s cherry rajčátky a šalotkou

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Chuťovky Grilování Magazín 8/2012
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Zkuste si ke špízům připravit různé variace dipů. Inspiraci naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.
Na špízy můžete použít i tučnější maso, jako je krkovička. Tuk z masa se hezky rozpustí a dodá špízu skvělou chuť.
Můžete taktéž připravit špízy v troubě nebo na pánvi, pokud zrovna venku není na grilování.

Co budete potřebovat

600 g libového vepřového masa
2 žluté papriky
2 cukety
2 hrsti cherry rajčat
10–12 malých šalotek
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
pažitkový dip

Jak na to?

1) Maso nakrájejte na kostky velikosti většího sousta.

2) Papriky omyjte, rozřízněte, zbavte semeníků a nakrájejte na kousky. Cukety nakrájejte na kolečka, cherry rajčata nechte v celku a šalotky oloupejte.

3) Pak vytvořte špízy podle své fantazie – na každé jehlici by měly být alespoň 3 kousky masa a zelenina na střídačku.

4) Všechny špízy osolte, opepřete, potřete olejem smíchaným s utřeným česnekem.

5) Grilujte 8 až 10 minut, aby maso bylo propečené a zároveň šťavnaté a zelenina na skus. Podávejte s pažitkovým dipem, který připravíte smícháním nasekané pažitky, zakysané smetany, kapky olivového oleje a soli a pepře na dochucení.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem

Inspirujte se podobnými recepty