×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové špízy s cherry rajčátky a šalotkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Vepřové špízy s cherry rajčátky a šalotkou

Tip do kuchyně

 

Zkuste si ke špízům připravit různé variace dipů. Inspiraci naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.
Na špízy můžete použít i tučnější maso, jako je krkovička. Tuk z masa se hezky rozpustí a dodá špízu skvělou chuť.
Můžete taktéž připravit špízy v troubě nebo na pánvi, pokud zrovna venku není na grilování.

Co budete potřebovat

600 g libového vepřového masa
2 žluté papriky
2 cukety
2 hrsti cherry rajčat
10–12 malých šalotek
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
pažitkový dip

Jak na to?

1) Maso nakrájejte na kostky velikosti většího sousta.

2) Papriky omyjte, rozřízněte, zbavte semeníků a nakrájejte na kousky. Cukety nakrájejte na kolečka, cherry rajčata nechte v celku a šalotky oloupejte.

3) Pak vytvořte špízy podle své fantazie – na každé jehlici by měly být alespoň 3 kousky masa a zelenina na střídačku.

4) Všechny špízy osolte, opepřete, potřete olejem smíchaným s utřeným česnekem.

5) Grilujte 8 až 10 minut, aby maso bylo propečené a zároveň šťavnaté a zelenina na skus. Podávejte s pažitkovým dipem, který připravíte smícháním nasekané pažitky, zakysané smetany, kapky olivového oleje a soli a pepře na dochucení.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové špízy s cherry rajčátky a šalotkou

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Chuťovky Grilování Pažitka , Rajče Magazín 8/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Zkuste si ke špízům připravit různé variace dipů. Inspiraci naleznete v našem článku Dipy a omáčky ke grilování.
Na špízy můžete použít i tučnější maso, jako je krkovička. Tuk z masa se hezky rozpustí a dodá špízu skvělou chuť.
Můžete taktéž připravit špízy v troubě nebo na pánvi, pokud zrovna venku není na grilování.

Co budete potřebovat

600 g libového vepřového masa
2 žluté papriky
2 cukety
2 hrsti cherry rajčat
10–12 malých šalotek
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
pažitkový dip

Jak na to?

1) Maso nakrájejte na kostky velikosti většího sousta.

2) Papriky omyjte, rozřízněte, zbavte semeníků a nakrájejte na kousky. Cukety nakrájejte na kolečka, cherry rajčata nechte v celku a šalotky oloupejte.

3) Pak vytvořte špízy podle své fantazie – na každé jehlici by měly být alespoň 3 kousky masa a zelenina na střídačku.

4) Všechny špízy osolte, opepřete, potřete olejem smíchaným s utřeným česnekem.

5) Grilujte 8 až 10 minut, aby maso bylo propečené a zároveň šťavnaté a zelenina na skus. Podávejte s pažitkovým dipem, který připravíte smícháním nasekané pažitky, zakysané smetany, kapky olivového oleje a soli a pepře na dochucení.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty