
Vepřové s bramborovými noky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vepřová krkovice v celku 1 kg
- Mouka hladká
- Olej olivový 2 plž
- Pancetta 160 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mrkev 2 ks
- Rajský protlak 2 plž
- Vývar kuřecí 500 ml
- Červené víno 500 ml
- Rajčata krájená v plechovce 400 g
- Bobkový list 4 ks
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Oregano čerstvé 6 snít.
- Bramborové noky
- Sůl
- Pepř
- Vepřová krkovice v celku 1 kg
- Mouka hladká
- Olej olivový 2 plž
- Pancetta 160 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mrkev 2 ks
- Rajský protlak 2 plž
- Vývar kuřecí 500 ml
- Červené víno 500 ml
- Rajčata krájená v plechovce 400 g
- Bobkový list 4 ks
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Oregano čerstvé 6 snít.
- Bramborové noky
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové maso poprašte moukou ze všech stran, zbytky oklepte. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpalte na plotně olej a nechte na něm ze všech stran zatáhnout maso. Vyndejte ho na talíř. Do kastrolu vsypte pancettu a opékejte ji tak 3 minuty. Stáhněte trochu plamen, přidejte cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékejte doměkka. Přilijte rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechte opékat. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabte všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zalijte vývarem, rajčaty, vhoďte bobkový list, tymián, oregano a promíchejte. Do kastrolu položte na zeleninu vepřové maso, přikryjte pokličkou a nechte tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařte noky. Upečené maso vyndejte na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhejte po vláknu. Vraťte ho k omáčce do kastrolu, přidejte uvařené noky, podle potřeby osolte a opepřete. Na závěr promíchejte.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové maso poprašte moukou ze všech stran, zbytky oklepte. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpalte na plotně olej a nechte na něm ze všech stran zatáhnout maso. Vyndejte ho na talíř. Do kastrolu vsypte pancettu a opékejte ji tak 3 minuty. Stáhněte trochu plamen, přidejte cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékejte doměkka. Přilijte rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechte opékat. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabte všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zalijte vývarem, rajčaty, vhoďte bobkový list, tymián, oregano a promíchejte. Do kastrolu položte na zeleninu vepřové maso, přikryjte pokličkou a nechte tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařte noky. Upečené maso vyndejte na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhejte po vláknu. Vraťte ho k omáčce do kastrolu, přidejte uvařené noky, podle potřeby osolte a opepřete. Na závěr promíchejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.