×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Inspirujte se podobnými recepty

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát

Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Tip do kuchyně

 

Řízky před podáváním pokapejte citronem.

Řízky nezapomeňte před obalením naklepat, aby byly všude stejně tenké.

Co budete potřebovat

1 lžíce tymiánových lístků
2 lžíce hladkolisté petrželky
85 g čerstvé strouhanky
sůl
pepř
4× 180 g steaků z vepřové kýty
1 lžíce Dijonské hořčice
slunečnicový olej
300 g zelených fazolek
skrojky citronu
Na křenovou majonézu:
150 g majonézy
70 g strouhaného křenu

Jak na to?

1) Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.

2) Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.

4) Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Smažení Magazín 4/2014
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Tip do kuchyně

 

Řízky před podáváním pokapejte citronem.

Řízky nezapomeňte před obalením naklepat, aby byly všude stejně tenké.

Co budete potřebovat

1 lžíce tymiánových lístků
2 lžíce hladkolisté petrželky
85 g čerstvé strouhanky
sůl
pepř
4× 180 g steaků z vepřové kýty
1 lžíce Dijonské hořčice
slunečnicový olej
300 g zelených fazolek
skrojky citronu
Na křenovou majonézu:
150 g majonézy
70 g strouhaného křenu

Jak na to?

1) Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.

2) Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.

4) Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty