×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Tip do kuchyně

 

Řízky před podáváním pokapejte citronem.

Řízky nezapomeňte před obalením naklepat, aby byly všude stejně tenké.

Co budete potřebovat

1 lžíce tymiánových lístků
2 lžíce hladkolisté petrželky
85 g čerstvé strouhanky
sůl
pepř
4× 180 g steaků z vepřové kýty
1 lžíce Dijonské hořčice
slunečnicový olej
300 g zelených fazolek
skrojky citronu
Na křenovou majonézu:
150 g majonézy
70 g strouhaného křenu

Jak na to?

1) Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.

2) Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.

4) Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Smažení Magazín 4/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Řízky před podáváním pokapejte citronem.

Řízky nezapomeňte před obalením naklepat, aby byly všude stejně tenké.

Co budete potřebovat

1 lžíce tymiánových lístků
2 lžíce hladkolisté petrželky
85 g čerstvé strouhanky
sůl
pepř
4× 180 g steaků z vepřové kýty
1 lžíce Dijonské hořčice
slunečnicový olej
300 g zelených fazolek
skrojky citronu
Na křenovou majonézu:
150 g majonézy
70 g strouhaného křenu

Jak na to?

1) Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.

2) Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.

4) Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty