×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Tip do kuchyně

 

Řízky před podáváním pokapejte citronem.

Řízky nezapomeňte před obalením naklepat, aby byly všude stejně tenké.

Co budete potřebovat

1 lžíce tymiánových lístků
2 lžíce hladkolisté petrželky
85 g čerstvé strouhanky
sůl
pepř
4× 180 g steaků z vepřové kýty
1 lžíce Dijonské hořčice
slunečnicový olej
300 g zelených fazolek
skrojky citronu
Na křenovou majonézu:
150 g majonézy
70 g strouhaného křenu

Jak na to?

1) Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.

2) Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.

4) Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Smažení Magazín 4/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Řízky před podáváním pokapejte citronem.

Řízky nezapomeňte před obalením naklepat, aby byly všude stejně tenké.

Co budete potřebovat

1 lžíce tymiánových lístků
2 lžíce hladkolisté petrželky
85 g čerstvé strouhanky
sůl
pepř
4× 180 g steaků z vepřové kýty
1 lžíce Dijonské hořčice
slunečnicový olej
300 g zelených fazolek
skrojky citronu
Na křenovou majonézu:
150 g majonézy
70 g strouhaného křenu

Jak na to?

1) Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.

2) Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.

4) Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty