Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a špenátem
Albert logoAlbert logo
  • Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a špenátem
Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a špenátem

Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a špenátem

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo
  • Vepřová plec 675 g
  • Slanina vcelku 250 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín celý
  • Špenát čerstvý 1 kg
  • Smetana na vaření 200 g
  • Česnek 5 strouž.
  • Pomerančová šťáva 120 ml
  • Hořčice dijonská 4 plž
  • Med 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Máslo
  • Vepřová plec 675 g
  • Slanina vcelku 250 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín celý
  • Špenát čerstvý 1 kg
  • Smetana na vaření 200 g
  • Česnek 5 strouž.
  • Pomerančová šťáva 120 ml
  • Hořčice dijonská 4 plž
  • Med 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž

Příprava

1
Pomerančovou šťávu, Dijonskou hořčici, med a česnek rozmixujte se 2 lžícemi oleje. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
Plecko prošpikujte slaninou, potřete ho olejem a pořádně ze všech stran osolte, opepřete a okmínujte. Pak ho zprudka opečte na pánvi, přendejte do pekáčku a pečte asi 45 minut, nebo dokud nezměkne.
4
Ve velkém hrnci rozpalte asi 1 lžíci oleje, přidejte část špenátu, nechte zavadnout, přidejte další vrstvu a opakujte, dokud nebude v hrnci všechen špenát, vodu sceďte, pak vmíchejte utřený česnek, špenát podle chuti zjemněte smetanou a máslem, osolte a opepřete.
5
Vepřové nakrájejte na plátky a servírujte se špenátem a česnekovou omáčkou.
1
Pomerančovou šťávu, Dijonskou hořčici, med a česnek rozmixujte se 2 lžícemi oleje. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
Plecko prošpikujte slaninou, potřete ho olejem a pořádně ze všech stran osolte, opepřete a okmínujte. Pak ho zprudka opečte na pánvi, přendejte do pekáčku a pečte asi 45 minut, nebo dokud nezměkne.
4
Ve velkém hrnci rozpalte asi 1 lžíci oleje, přidejte část špenátu, nechte zavadnout, přidejte další vrstvu a opakujte, dokud nebude v hrnci všechen špenát, vodu sceďte, pak vmíchejte utřený česnek, špenát podle chuti zjemněte smetanou a máslem, osolte a opepřete.
5
Vepřové nakrájejte na plátky a servírujte se špenátem a česnekovou omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.