×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 4/2016
(0)

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty