×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Tymián Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty