×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové řízky s parmazánovou kaší
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné ,

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Co budu potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut