×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty