×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky s parmazánovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA PARMAZÁNOVOU KAŠI
1,2 kg brambor na kaši
sůl
50 g másla
80 ml smetany na vaření
80 g parmazánu, nastrouhaného najemno
NA ŘÍZKY
210 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
4 × 100 g vepřových řízků, osolených
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení
dušené zelené fazolky k podávání

Jak na to?

Začněte s kaší. Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut a mezitím si připravte maso a trojobal na řízky. Brambory pak slijte, vraťte do hrnce, nahrubo rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu, parmazán a vyšlehejte dohladka. Uchovejte v teple.

V hlubokém talíři promíchejte strouhanku s citronovou kůrou a tymiánem. Maso osolte, poprašte moukou, namočte v prošlehaných a osolených vejcích a obalte ve strouhance. Smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s kaší a fazolkami, případně posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty