ReceptyChřestová polévka se sušenou šunkou
Albert logo
  • Chřestová polévka se sušenou šunkou

Chřestová polévka se sušenou šunkou

Chřestová polévka se sušenou šunkou
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 15 g
  • Pórek 1 ks
  • Vývar kuřecí 700 ml
  • Chřest zelený 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 2 strouž.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Sušená šunka Jamon Serrano 80 g
  • Pepř růžový 1 člž
  • Máslo 15 g
  • Pórek 1 ks
  • Vývar kuřecí 700 ml
  • Chřest zelený 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 2 strouž.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Sušená šunka Jamon Serrano 80 g
  • Pepř růžový 1 člž

Příprava

  1. 1
    V hrnci na mírném ohni rozehřejte 15 g másla. Přidejte omytý, najemno nakrájený pórek a lehce orestujte. Přilijte 700 ml kuřecího vývaru a krátce povařte. Očistěte 500 g zeleného chřestu a nakrájejte ho na zhruba 2 cm velké kousky. Špičky odložte stranou na dozdobení. Zbytek chřestu přidejte do hrnce a povařte 10 minut nebo dokud nezměkne.
  2. 2
    Polévku dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem a 2 oloupanými a rozmělněnými stroužky česneku. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte dohladka, přilijte 200 ml smetany a společně krátce prohřejte.
  3. 3
    Mezitím na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte natrhané plátky sušené šunky a opečte ji dokřupava. Špičky chřestu zalijte v misce vařící vodou, nechte asi 2 minuty stát a poté je ihned děrovanou naběračkou přendejte do ledové vody, aby si zachovaly svou krásnou barvu.
  4. 4
    Hotovou polévku rozdělte do talířů, dozdobte špičkami chřestu, opečenou šunkou a posypte hrubě mletým černým a růžovým pepřem. Zelená polévka krásně ladí s velikonoční tabulí.
  1. 1
    V hrnci na mírném ohni rozehřejte 15 g másla. Přidejte omytý, najemno nakrájený pórek a lehce orestujte. Přilijte 700 ml kuřecího vývaru a krátce povařte. Očistěte 500 g zeleného chřestu a nakrájejte ho na zhruba 2 cm velké kousky. Špičky odložte stranou na dozdobení. Zbytek chřestu přidejte do hrnce a povařte 10 minut nebo dokud nezměkne.
  2. 2
    Polévku dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem a 2 oloupanými a rozmělněnými stroužky česneku. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte dohladka, přilijte 200 ml smetany a společně krátce prohřejte.
  3. 3
    Mezitím na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte natrhané plátky sušené šunky a opečte ji dokřupava. Špičky chřestu zalijte v misce vařící vodou, nechte asi 2 minuty stát a poté je ihned děrovanou naběračkou přendejte do ledové vody, aby si zachovaly svou krásnou barvu.
  4. 4
    Hotovou polévku rozdělte do talířů, dozdobte špičkami chřestu, opečenou šunkou a posypte hrubě mletým černým a růžovým pepřem. Zelená polévka krásně ladí s velikonoční tabulí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    K polévce můžete přidat jarní krajíce s tvarohem a ředkvičkami.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.