
Chřestová polévka se sušenou šunkou

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 15 g
- Pórek 1 ks
- Vývar kuřecí 700 ml
- Chřest zelený 500 g
- Sůl
- Pepř
- Česnek 2 strouž.
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Olej olivový 1 plž
- Sušená šunka Jamon Serrano 80 g
- Pepř růžový 1 člž
- Máslo 15 g
- Pórek 1 ks
- Vývar kuřecí 700 ml
- Chřest zelený 500 g
- Sůl
- Pepř
- Česnek 2 strouž.
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Olej olivový 1 plž
- Sušená šunka Jamon Serrano 80 g
- Pepř růžový 1 člž
Příprava
- 1V hrnci na mírném ohni rozehřejte 15 g másla. Přidejte omytý, najemno nakrájený pórek a lehce orestujte. Přilijte 700 ml kuřecího vývaru a krátce povařte. Očistěte 500 g zeleného chřestu a nakrájejte ho na zhruba 2 cm velké kousky. Špičky odložte stranou na dozdobení. Zbytek chřestu přidejte do hrnce a povařte 10 minut nebo dokud nezměkne.
- 2Polévku dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem a 2 oloupanými a rozmělněnými stroužky česneku. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte dohladka, přilijte 200 ml smetany a společně krátce prohřejte.
- 3Mezitím na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte natrhané plátky sušené šunky a opečte ji dokřupava. Špičky chřestu zalijte v misce vařící vodou, nechte asi 2 minuty stát a poté je ihned děrovanou naběračkou přendejte do ledové vody, aby si zachovaly svou krásnou barvu.
- 4Hotovou polévku rozdělte do talířů, dozdobte špičkami chřestu, opečenou šunkou a posypte hrubě mletým černým a růžovým pepřem. Zelená polévka krásně ladí s velikonoční tabulí.
- 1V hrnci na mírném ohni rozehřejte 15 g másla. Přidejte omytý, najemno nakrájený pórek a lehce orestujte. Přilijte 700 ml kuřecího vývaru a krátce povařte. Očistěte 500 g zeleného chřestu a nakrájejte ho na zhruba 2 cm velké kousky. Špičky odložte stranou na dozdobení. Zbytek chřestu přidejte do hrnce a povařte 10 minut nebo dokud nezměkne.
- 2Polévku dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem a 2 oloupanými a rozmělněnými stroužky česneku. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte dohladka, přilijte 200 ml smetany a společně krátce prohřejte.
- 3Mezitím na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte natrhané plátky sušené šunky a opečte ji dokřupava. Špičky chřestu zalijte v misce vařící vodou, nechte asi 2 minuty stát a poté je ihned děrovanou naběračkou přendejte do ledové vody, aby si zachovaly svou krásnou barvu.
- 4Hotovou polévku rozdělte do talířů, dozdobte špičkami chřestu, opečenou šunkou a posypte hrubě mletým černým a růžovým pepřem. Zelená polévka krásně ladí s velikonoční tabulí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP K polévce můžete přidat jarní krajíce s tvarohem a ředkvičkami.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.