×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové plátky se sýrem feta

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s...
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Vepřové plátky se sýrem feta

Co budete potřebovat

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky
2 lžíce olivového oleje + na pokapání
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové plátky se sýrem feta

Hlavní chod Snadné Východoevropská Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky
2 lžíce olivového oleje + na pokapání
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Inspirujte se podobnými recepty