×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Vepřové plátky se sýrem feta

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se...
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Vepřové plátky se sýrem feta

Co budete potřebovat

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky
2 lžíce olivového oleje + na pokapání
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové plátky se sýrem feta

Hlavní chod Snadné Východoevropská Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 4.7 (3)

Co budete potřebovat

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky
2 lžíce olivového oleje + na pokapání
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Inspirujte se podobnými recepty