
Vepřové plátky se sýrem feta
Ingredience
1 | velká cibule, nasekaná nahrubo |
500 g | brambor AQ, nakrájených na plátky |
2 | lžíce olivového oleje + na pokapání |
sůl | |
4 | cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ |
250 g | cherry rajčátek AQ, přepulených |
4 | větvičky tymiánu na ozdobu |
100 ml | suchého bílého vína |
150 ml | zeleninového vývaru |
100 g | sýru feta |
1 | citron ABio |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.
Pomohl vám recept?
6hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod