Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky
2 lžíce olivového oleje + na pokapání
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Další videorecepty