×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové plátky se sýrem feta

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Vepřové plátky se sýrem feta

Co budete potřebovat

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky
2 lžíce olivového oleje + na pokapání
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové plátky se sýrem feta

Hlavní chod Snadné Východoevropská Tymián , Rajče Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 velká cibule, nasekaná nahrubo
500 g brambor AQ, nakrájených na plátky
2 lžíce olivového oleje + na pokapání
sůl
4 cca 120g vepřové plátky (vepřová pečeně) AQ
250 g cherry rajčátek AQ, přepulených
4 větvičky tymiánu na ozdobu
100 ml suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
100 g sýru feta
1 citron ABio

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220°C. Cibuli smíchejte splátky brambor, vmíchejte jednu lžíci olivového oleje, důkladně osolte a dejte do pekáče. Vepřové plátky lehce naklepejte, z obou stran osolte a opečte na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo. Rajčátka a tymián rozprostřete na brambory, navrch dejte maso, přelijte vínem a vývarem a pečte půl hodiny, aby bylo vše krásně měkké.
Vyndejte z trouby, zakapejte olejem, posypte sýrem feta, nastrouhanou citronovou kůrou a tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty