Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní zeleninové carpaccio
Albert logoAlbert logo
  • Letní zeleninové carpaccio
Letní zeleninové carpaccio

Letní zeleninové carpaccio

Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Recepty na každý den
Salát

Ingredience4 porce

4 porce
  • Rajče 600 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Med 1 člž
  • Rajče 600 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Med 1 člž

Příprava

1
Omyjte 300 g rajčat Strabena a 300 g rajčat Nelinka a nakrájejte je ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Stejně zpracujte i okurku a oloupanou červenou cibuli.
2
Plátky zeleniny skládejte střídavě na připravené talíře. Vždy začněte největšími rajčaty, okurkou a cibulí. Pak vrstvěte menší rajčata.
3
Do misky nastrouhejte kůru z bio citronu. Do druhé misky vymačkejte citronovou šťávu, přidejte 4 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžičku dijonské hořčice, lžičku medu a vše promíchejte na hladký dresink.
4
Připravené carpaccio pokapejte hotovým dresinkem. Hrst pažitky nasekejte najemno a promíchejte s kůrou z citronu. Nakonec touto směsí ozdobte připravené talíře a ihned podávejte. Tak chutná pravé léto!
1
Omyjte 300 g rajčat Strabena a 300 g rajčat Nelinka a nakrájejte je ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Stejně zpracujte i okurku a oloupanou červenou cibuli.
2
Plátky zeleniny skládejte střídavě na připravené talíře. Vždy začněte největšími rajčaty, okurkou a cibulí. Pak vrstvěte menší rajčata.
3
Do misky nastrouhejte kůru z bio citronu. Do druhé misky vymačkejte citronovou šťávu, přidejte 4 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Nakonec přidejte lžičku dijonské hořčice, lžičku medu a vše promíchejte na hladký dresink.
4
Připravené carpaccio pokapejte hotovým dresinkem. Hrst pažitky nasekejte najemno a promíchejte s kůrou z citronu. Nakonec touto směsí ozdobte připravené talíře a ihned podávejte. Tak chutná pravé léto!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.