Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové plátky s barevným jarním salátem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové plátky s barevným jarním salátem

Vepřové plátky s barevným jarním salátem

Vepřové plátky s barevným jarním salátem
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová pečeně s kostí 600 g
  • Brambory 500 g
  • Chřest zelený 100 g
  • Hrášek 200 g
  • Ředkvičky 1 svaz.
  • Baby špenát 300 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Pesto bazalkové 4 plž
  • Máta 1 snít.
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Řeřicha 1 snít.
  • Pepř
  • Sůl
  • Vepřová pečeně s kostí 600 g
  • Brambory 500 g
  • Chřest zelený 100 g
  • Hrášek 200 g
  • Ředkvičky 1 svaz.
  • Baby špenát 300 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Pesto bazalkové 4 plž
  • Máta 1 snít.
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Řeřicha 1 snít.
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory se slupkou rozkrojte napůl a vařte 10 minut v osolené vodě. Rozložte je na plech, promíchejte s olivovým olejem a v troubě na 180 °C pečte 15 minut.
2
Z chřestových výhonků odstraňte tvrdé konce (2–3 cm) a vařte 3 minuty v osolené vodě. Poté sceďte.
3
Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Hrášek vyloupejte, ale na ozdobu odložte pár rozpůlených lusků. Smíchejte s chřestem, špenátem, vychladlými bramborami a citronovou šťávou. Podle chuti osolte a opepřete.
4
Maso očistěte a lehce naklepejte. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso z obou stran restujte 8–10 minut. Osolte, opepřete a pokapejte bazalkovým pestem. Ozdobte lístky máty a řeřichou a podávejte.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory se slupkou rozkrojte napůl a vařte 10 minut v osolené vodě. Rozložte je na plech, promíchejte s olivovým olejem a v troubě na 180 °C pečte 15 minut.
2
Z chřestových výhonků odstraňte tvrdé konce (2–3 cm) a vařte 3 minuty v osolené vodě. Poté sceďte.
3
Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Hrášek vyloupejte, ale na ozdobu odložte pár rozpůlených lusků. Smíchejte s chřestem, špenátem, vychladlými bramborami a citronovou šťávou. Podle chuti osolte a opepřete.
4
Maso očistěte a lehce naklepejte. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso z obou stran restujte 8–10 minut. Osolte, opepřete a pokapejte bazalkovým pestem. Ozdobte lístky máty a řeřichou a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.