Vepřové nudličky se zeleninou
Ingredience
500 g | vepřové pečeně nebo krkovičky |
2 | lžíce třtinového cukru |
1⁄2 | lžičky koření 5 vůní |
11⁄2 | lžíce světlé sójové omáčky |
2 | lžíce rybí omáčky |
1 | lžíce slunečnicového oleje |
1 | červená cibule |
1 cm | čerstvého zázvoru |
1 | stroužek česneku |
1 | chilli paprička |
1 | dl kuřecího vývaru |
hrst opražených kešu ořechů | |
hrst čerstvého koriandru | |
250 g | rýžových nudlí |
1 | limetka |
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na nudličky. Smíchejte s cukrem, kořením, sójovou a rybí omáčkou. Nechte odležet.
2. Rozpalte olej ve woku a opečte maso dozlatova. Odložte stranou.
3. Rýžové nudle uvařte dle návodu.
4. V pánvi orestujte cibuli nakrájenou na proužky, nasekaný zázvor, česnek, papriku a mrkev. Přidejte maso, hrášek, chilli papričku a podlijte vývarem. Krátce orestujte.
5. Posypte opraženými kešu ořechy a koriandrem. Podávejte s nudlemi a limetkou.
* Koření pěti vůní se používá po celé jižní Číně a ve Vietnamu k ochucení drůbeže, vepřového i dalších druhů masa. Základní směs zde většinou obsahuje mletý badyán, sečuánský pepř, skořici, fenykl a hřebíček.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY