×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou

Co budete potřebovat

300 g růžičkové kapusty
2 středně velké hrušky
1 cibule
2 větvičky čerstvé šalvěje
3 větvičky tymiánu
1/2 l kuřecího vývaru
2 lžíce medu
1 lžička soli
pepř čtyř barev
4 vepřové kotlety
olej
Na křenovou bramborovou kaši:
750 g brambor
50 g másla
100 ml smetany
3 lžíce mléka
2 lžíce ochuceného křenu
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustičky očistěte a rozpulte. Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na osminky. Vše vložte do zapékací mísy, přidejte nasekané bylinky, podlijte vývarem smíchaným s medem, osolte a opepřete. Zakryjte alobalem a pečte 10 minut.
Kotlety osolte, opepřete a z každé strany zprudka opečte. Zeleninu promíchejte a položte na ni maso. Teplotu snižte na 150 °C a nechte dalších 10 minut dopéct. V osolené vodě uvařte na malé kostičky nakrájené brambory. Poté je řádně rozmačkejte nebo rozmixujte s máslem a smetanou, mlékem a křenem. Kaši podle chuti dosolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

300 g růžičkové kapusty
2 středně velké hrušky
1 cibule
2 větvičky čerstvé šalvěje
3 větvičky tymiánu
1/2 l kuřecího vývaru
2 lžíce medu
1 lžička soli
pepř čtyř barev
4 vepřové kotlety
olej
Na křenovou bramborovou kaši:
750 g brambor
50 g másla
100 ml smetany
3 lžíce mléka
2 lžíce ochuceného křenu
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustičky očistěte a rozpulte. Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na osminky. Vše vložte do zapékací mísy, přidejte nasekané bylinky, podlijte vývarem smíchaným s medem, osolte a opepřete. Zakryjte alobalem a pečte 10 minut.
Kotlety osolte, opepřete a z každé strany zprudka opečte. Zeleninu promíchejte a položte na ni maso. Teplotu snižte na 150 °C a nechte dalších 10 minut dopéct. V osolené vodě uvařte na malé kostičky nakrájené brambory. Poté je řádně rozmačkejte nebo rozmixujte s máslem a smetanou, mlékem a křenem. Kaši podle chuti dosolte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Inspirujte se podobnými recepty