×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou

Co budete potřebovat

300 g růžičkové kapusty
2 středně velké hrušky
1 cibule
2 větvičky čerstvé šalvěje
3 větvičky tymiánu
1/2 l kuřecího vývaru
2 lžíce medu
1 lžička soli
pepř čtyř barev
4 vepřové kotlety
olej
Na křenovou bramborovou kaši:
750 g brambor
50 g másla
100 ml smetany
3 lžíce mléka
2 lžíce ochuceného křenu
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustičky očistěte a rozpulte. Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na osminky. Vše vložte do zapékací mísy, přidejte nasekané bylinky, podlijte vývarem smíchaným s medem, osolte a opepřete. Zakryjte alobalem a pečte 10 minut.
Kotlety osolte, opepřete a z každé strany zprudka opečte. Zeleninu promíchejte a položte na ni maso. Teplotu snižte na 150 °C a nechte dalších 10 minut dopéct. V osolené vodě uvařte na malé kostičky nakrájené brambory. Poté je řádně rozmačkejte nebo rozmixujte s máslem a smetanou, mlékem a křenem. Kaši podle chuti dosolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

300 g růžičkové kapusty
2 středně velké hrušky
1 cibule
2 větvičky čerstvé šalvěje
3 větvičky tymiánu
1/2 l kuřecího vývaru
2 lžíce medu
1 lžička soli
pepř čtyř barev
4 vepřové kotlety
olej
Na křenovou bramborovou kaši:
750 g brambor
50 g másla
100 ml smetany
3 lžíce mléka
2 lžíce ochuceného křenu
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustičky očistěte a rozpulte. Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na osminky. Vše vložte do zapékací mísy, přidejte nasekané bylinky, podlijte vývarem smíchaným s medem, osolte a opepřete. Zakryjte alobalem a pečte 10 minut.
Kotlety osolte, opepřete a z každé strany zprudka opečte. Zeleninu promíchejte a položte na ni maso. Teplotu snižte na 150 °C a nechte dalších 10 minut dopéct. V osolené vodě uvařte na malé kostičky nakrájené brambory. Poté je řádně rozmačkejte nebo rozmixujte s máslem a smetanou, mlékem a křenem. Kaši podle chuti dosolte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat