×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Maso , Bezlepkové ,

Vepřové na hruškách s růžičkovou kapustou

Co budu potřebovat

300 g růžičkové kapusty
2 středně velké hrušky
1 cibule
2 větvičky čerstvé šalvěje
3 větvičky tymiánu
1/2 l kuřecího vývaru
2 lžíce medu
1 lžička soli
pepř čtyř barev
4 vepřové kotlety
olej
Na křenovou bramborovou kaši:
750 g brambor
50 g másla
100 ml smetany
3 lžíce mléka
2 lžíce ochuceného křenu
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Kapustičky očistěte a rozpulte. Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na osminky. Vše vložte do zapékací mísy, přidejte nasekané bylinky, podlijte vývarem smíchaným s medem, osolte a opepřete. Zakryjte alobalem a pečte 10 minut.
Kotlety osolte, opepřete a z každé strany zprudka opečte. Zeleninu promíchejte a položte na ni maso. Teplotu snižte na 150 °C a nechte dalších 10 minut dopéct. V osolené vodě uvařte na malé kostičky nakrájené brambory. Poté je řádně rozmačkejte nebo rozmixujte s máslem a smetanou, mlékem a křenem. Kaši podle chuti dosolte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut
  • Kuřecí prsa s pečenou mrkví

    Maso 45 minut