×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové medailonky Italia s pečenými brambory
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Italská , Pečení ,

Vepřové medailonky Italia s pečenými brambory

Co budu potřebovat

800 g brambor
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje + na potření
4 stroužky česneku, na plátky
šťáva z půlky citronu
2 balení vepřových medailonků Italia AQ
pořádná hrst hladkolisté petrželky, nasekané

Jak na to?

Brambory oloupejte nebo jen omyjte, nakrájejte na kousky velikosti sousta a deset minut povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, pořádně osušte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté brambory osolte, opepřete, promíchejte s olivovým olejem a plátky česneku. Dejte na dvacet až pětadvacet minut péct při 200 °C. Několikrát promíchejte, aby byly brambory upečené ze všech stran. Pět minut před koncem brambory polijte citronovou šťávou a promíchejte. Mezitím opečte na pánvi medailonky, lehce potřené olejem. Podávejte společně, brambory zasypte petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Špagety carbonara

    Hlavní chod 30 minut
  • Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

    Hlavní chod 60 minut
  • Křupavé řízky po italsku

    Hlavní chod 30 minut