
Krkovice na pivu

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Slanina plátková 12 plát.
- Sůl
- Kmín celý
- Pepř
- Černé pivo 500 ml
- Cibule 4 ks
- Česnek 10 strouž.
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Slanina plátková 12 plát.
- Sůl
- Kmín celý
- Pepř
- Černé pivo 500 ml
- Cibule 4 ks
- Česnek 10 strouž.
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 250 °C.
- 2Omyté maso osolte a opepřete.
- 3Do vymazaného pekáčku položte dva plátky krkovičky. Posypte je kmínem.
- 4Na každý plátek masa dejte šest plátku slaniny, na slaninu polovinu cibule a česneku. Stejným způsobem poskládejte druhou vrstvu: krkovičku – slaninu – cibuli a česnek.
- 5Maso zalijte pivem, přiklopte a pečte asi hodinu a půl.
- 6Posledních pár minut už bez pokličky. Podávejte se smaženými bramborovými kroketami.
- 1Předehřejte troubu na 250 °C.
- 2Omyté maso osolte a opepřete.
- 3Do vymazaného pekáčku položte dva plátky krkovičky. Posypte je kmínem.
- 4Na každý plátek masa dejte šest plátku slaniny, na slaninu polovinu cibule a česneku. Stejným způsobem poskládejte druhou vrstvu: krkovičku – slaninu – cibuli a česnek.
- 5Maso zalijte pivem, přiklopte a pečte asi hodinu a půl.
- 6Posledních pár minut už bez pokličky. Podávejte se smaženými bramborovými kroketami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.