
Vepřové koleno, celerové pyré a glazované šalotky
Pečené koleno Albert Excellent, předpřipravené metodou sous vide, budete mít hotové v cuku letu. Stačí ho totiž jen krátce dopéct v troubě. Hodí se nejen k silvestrovské oslavě, ale také třeba na novoroční oběd.
Ingredience
1 | vepřové koleno sous vide |
2–3 | stroužky česneku |
1 | lžíce másla |
1 | lžíce olivového oleje |
300 g | šalotky |
2 | lžíce třtinového cukru |
4 | lžíce balzamikového octa |
100 ml | suchého červeného vína |
sůl | |
1 | lžíce čerstvého tymiánu |
1 | velká celerová bulva (cca 500 g) |
300 g | brambor na pyré (varný typ C) |
100 ml | smetany ke šlehání |
50 g | másla |
Postup přípravy
Vepřové koleno dejte péct podle návodu na obalu a do pekáče přihoďte neoloupané stroužky česneku, které se po upečení přidají do pyré.
V rendlíku rozehřejte máslo a olivový olej a opečte oloupané šalotky. Posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Poté podlijte balzamikovým octem a červeným vínem. Osolte, přidejte tymián a za občasného míchání vařte cca půl hodiny.
Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, posolte, zalijte vodou a uvařte doměkka. Mezitím ohřejte v hrnku smetanu.
Uvařené brambory s celerem slijte, přidejte smetanu a pečený česnek a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Vmíchejte máslo a metlou našlehejte. Případně dochuťte trochou soli.
Pomohl vám recept?
6hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod