×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové koleno, celerové pyré a glazované šalotky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...

Vepřové koleno, celerové pyré a glazované šalotky

Co budete potřebovat

1 vepřové koleno sous vide
2–3 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
300 g šalotky
2 lžíce třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
100 ml suchého červeného vína
sůl
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 velká celerová bulva (cca 500 g)
300 g brambor na pyré (varný typ C)
100 ml smetany ke šlehání
50 g másla

Jak na to?

Vepřové koleno dejte péct podle návodu na obalu a do pekáče přihoďte neoloupané stroužky česneku, které se po upečení přidají do pyré.
V rendlíku rozehřejte máslo a olivový olej a opečte oloupané šalotky. Posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Poté podlijte balzamikovým octem a červeným vínem. Osolte, přidejte tymián a za občasného míchání vařte cca půl hodiny.
Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, posolte, zalijte vodou a uvařte doměkka. Mezitím ohřejte v hrnku smetanu.
Uvařené brambory s celerem slijte, přidejte smetanu a pečený česnek a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Vmíchejte máslo a metlou našlehejte. Případně dochuťte trochou soli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové koleno, celerové pyré a glazované šalotky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Vánoce Bezlepkové Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)
Pečené koleno Albert Excellent, předpřipravené metodou sous vide, budete mít hotové v cuku letu. Stačí ho totiž jen krátce dopéct v troubě. Hodí se nejen k silvestrovské oslavě, ale také třeba na novoroční oběd.

Co budete potřebovat

1 vepřové koleno sous vide
2–3 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
300 g šalotky
2 lžíce třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
100 ml suchého červeného vína
sůl
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 velká celerová bulva (cca 500 g)
300 g brambor na pyré (varný typ C)
100 ml smetany ke šlehání
50 g másla

Jak na to?

Vepřové koleno dejte péct podle návodu na obalu a do pekáče přihoďte neoloupané stroužky česneku, které se po upečení přidají do pyré.
V rendlíku rozehřejte máslo a olivový olej a opečte oloupané šalotky. Posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Poté podlijte balzamikovým octem a červeným vínem. Osolte, přidejte tymián a za občasného míchání vařte cca půl hodiny.
Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, posolte, zalijte vodou a uvařte doměkka. Mezitím ohřejte v hrnku smetanu.
Uvařené brambory s celerem slijte, přidejte smetanu a pečený česnek a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Vmíchejte máslo a metlou našlehejte. Případně dochuťte trochou soli.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...

Inspirujte se podobnými recepty