Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vepřové koleno, celerové pyré a glazované šalotky

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník...
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník nasladko

Vepřové koleno, celerové pyré a glazované šalotky

Co budete potřebovat

1 vepřové koleno sous vide
2–3 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
300 g šalotky
2 lžíce třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
100 ml suchého červeného vína
sůl
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 velká celerová bulva (cca 500 g)
300 g brambor na pyré (varný typ C)
100 ml smetany ke šlehání
50 g másla

Jak na to?

Vepřové koleno dejte péct podle návodu na obalu a do pekáče přihoďte neoloupané stroužky česneku, které se po upečení přidají do pyré.
V rendlíku rozehřejte máslo a olivový olej a opečte oloupané šalotky. Posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Poté podlijte balzamikovým octem a červeným vínem. Osolte, přidejte tymián a za občasného míchání vařte cca půl hodiny.
Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, posolte, zalijte vodou a uvařte doměkka. Mezitím ohřejte v hrnku smetanu.
Uvařené brambory s celerem slijte, přidejte smetanu a pečený česnek a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Vmíchejte máslo a metlou našlehejte. Případně dochuťte trochou soli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové koleno, celerové pyré a glazované šalotky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Vánoce Bezlepkové Tymián Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)
Pečené koleno Albert Excellent, předpřipravené metodou sous vide, budete mít hotové v cuku letu. Stačí ho totiž jen krátce dopéct v troubě. Hodí se nejen k silvestrovské oslavě, ale také třeba na novoroční oběd.

Co budete potřebovat

1 vepřové koleno sous vide
2–3 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
300 g šalotky
2 lžíce třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
100 ml suchého červeného vína
sůl
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 velká celerová bulva (cca 500 g)
300 g brambor na pyré (varný typ C)
100 ml smetany ke šlehání
50 g másla

Jak na to?

Vepřové koleno dejte péct podle návodu na obalu a do pekáče přihoďte neoloupané stroužky česneku, které se po upečení přidají do pyré.
V rendlíku rozehřejte máslo a olivový olej a opečte oloupané šalotky. Posypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Poté podlijte balzamikovým octem a červeným vínem. Osolte, přidejte tymián a za občasného míchání vařte cca půl hodiny.
Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy. Dejte do hrnce, posolte, zalijte vodou a uvařte doměkka. Mezitím ohřejte v hrnku smetanu.
Uvařené brambory s celerem slijte, přidejte smetanu a pečený česnek a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Vmíchejte máslo a metlou našlehejte. Případně dochuťte trochou soli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník...
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník nasladko

Inspirujte se podobnými recepty