×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové balíčky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Vepřové balíčky

Co budete potřebovat

600 g vepřových medailonků
6–8 plátků slaniny AQ
2 lžíce olivového oleje
350–400 g zelených fazolek
2 lžíce solených kaparů
125 ml kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
350 g cherry rajčat AQ
sůl
pepř

Jak na to?

Každý jeden vepřový medailonek obalte plátkem slaniny. Rozpalte 1 lžíci olivového oleje a obalené medailonky na něm 3–4 minuty osmažte z každé strany. Dejte stranou a udržujte teplé. Zbytek oleje rozpalte ve velké pánvi, přidejte fazolky a kapary a opékejte 2–3 minuty. Vlijte vývar, vmíchejte citronovou šťávu i kůru a vařte další 3–4 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne. Poté přidejte rajčata, vše osolte a opepřete, vraťte do pánve i maso, prohřejte a podávejte.
Tip - Nejlepší přílohou k pokrmu je kaše, kuskus nebo vařené či pečené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové balíčky

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

600 g vepřových medailonků
6–8 plátků slaniny AQ
2 lžíce olivového oleje
350–400 g zelených fazolek
2 lžíce solených kaparů
125 ml kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
350 g cherry rajčat AQ
sůl
pepř

Jak na to?

Každý jeden vepřový medailonek obalte plátkem slaniny. Rozpalte 1 lžíci olivového oleje a obalené medailonky na něm 3–4 minuty osmažte z každé strany. Dejte stranou a udržujte teplé. Zbytek oleje rozpalte ve velké pánvi, přidejte fazolky a kapary a opékejte 2–3 minuty. Vlijte vývar, vmíchejte citronovou šťávu i kůru a vařte další 3–4 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne. Poté přidejte rajčata, vše osolte a opepřete, vraťte do pánve i maso, prohřejte a podávejte.
Tip - Nejlepší přílohou k pokrmu je kaše, kuskus nebo vařené či pečené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty