×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové balíčky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřové balíčky

Co budete potřebovat

600 g vepřových medailonků
6–8 plátků slaniny AQ
2 lžíce olivového oleje
350–400 g zelených fazolek
2 lžíce solených kaparů
125 ml kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
350 g cherry rajčat AQ
sůl
pepř

Jak na to?

Každý jeden vepřový medailonek obalte plátkem slaniny. Rozpalte 1 lžíci olivového oleje a obalené medailonky na něm 3–4 minuty osmažte z každé strany. Dejte stranou a udržujte teplé. Zbytek oleje rozpalte ve velké pánvi, přidejte fazolky a kapary a opékejte 2–3 minuty. Vlijte vývar, vmíchejte citronovou šťávu i kůru a vařte další 3–4 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne. Poté přidejte rajčata, vše osolte a opepřete, vraťte do pánve i maso, prohřejte a podávejte.
Tip - Nejlepší přílohou k pokrmu je kaše, kuskus nebo vařené či pečené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové balíčky

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

600 g vepřových medailonků
6–8 plátků slaniny AQ
2 lžíce olivového oleje
350–400 g zelených fazolek
2 lžíce solených kaparů
125 ml kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
350 g cherry rajčat AQ
sůl
pepř

Jak na to?

Každý jeden vepřový medailonek obalte plátkem slaniny. Rozpalte 1 lžíci olivového oleje a obalené medailonky na něm 3–4 minuty osmažte z každé strany. Dejte stranou a udržujte teplé. Zbytek oleje rozpalte ve velké pánvi, přidejte fazolky a kapary a opékejte 2–3 minuty. Vlijte vývar, vmíchejte citronovou šťávu i kůru a vařte další 3–4 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne. Poté přidejte rajčata, vše osolte a opepřete, vraťte do pánve i maso, prohřejte a podávejte.
Tip - Nejlepší přílohou k pokrmu je kaše, kuskus nebo vařené či pečené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty