×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Co budete potřebovat

1 vepřová rolka AQ
zeleninový vývar na podlévání
400 g mražených špenátových listů
2 vetší lžíce másla
2 vetší cibule
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce smetany ke zjemnění
chlupaté knedlíky k podávání

Jak na to?

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 10/2010
(0)

Co budete potřebovat

1 vepřová rolka AQ
zeleninový vývar na podlévání
400 g mražených špenátových listů
2 vetší lžíce másla
2 vetší cibule
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce smetany ke zjemnění
chlupaté knedlíky k podávání

Jak na to?

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty