×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Co budete potřebovat

1 vepřová rolka AQ
zeleninový vývar na podlévání
400 g mražených špenátových listů
2 vetší lžíce másla
2 vetší cibule
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce smetany ke zjemnění
chlupaté knedlíky k podávání

Jak na to?

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 10/2010
(0)

Co budete potřebovat

1 vepřová rolka AQ
zeleninový vývar na podlévání
400 g mražených špenátových listů
2 vetší lžíce másla
2 vetší cibule
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce smetany ke zjemnění
chlupaté knedlíky k podávání

Jak na to?

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty