×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Co budete potřebovat

1 vepřová rolka AQ
zeleninový vývar na podlévání
400 g mražených špenátových listů
2 vetší lžíce másla
2 vetší cibule
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce smetany ke zjemnění
chlupaté knedlíky k podávání

Jak na to?

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 10/2010
(0)

Co budete potřebovat

1 vepřová rolka AQ
zeleninový vývar na podlévání
400 g mražených špenátových listů
2 vetší lžíce másla
2 vetší cibule
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce smetany ke zjemnění
chlupaté knedlíky k podávání

Jak na to?

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty