Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavá sekaná pečená v anglické slanině
Albert logoAlbert logo
  • Křupavá sekaná pečená v anglické slanině
Křupavá sekaná pečená v anglické slanině

Křupavá sekaná pečená v anglické slanině

Voňavá sekaná je tradičním pokrmem v českých rodinách. Zkuste ji obalit v anglické slanině podle našeho receptu a posuňte tuto klasiku ještě výš v žebříčku oblíbených víkendových specialit.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Mleté maso hovězí 250 g
  • Majoránka sušená 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Vejce 2 ks
  • Mléko
  • Anglická slanina plátky 300 g
  • Strouhanka
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Mleté maso hovězí 250 g
  • Majoránka sušená 2 plž
  • Pepř
  • Sůl
  • Vejce 2 ks
  • Mléko
  • Anglická slanina plátky 300 g
  • Strouhanka

Příprava

1
Zapněte troubu na 180 °C. Do mísy vložte 500 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce majoránky, sůl a pepř.
2
Ke směsi přidejte přibližně 32 g strouhanky, případně můžete naředit 50 ml mléka.
3
Nyní masovou směs pořádně propracujte a vytvarujte 2 šišky. Uhladit je můžete ve vodě namočenýma rukama, tak se nebude směs lepit.
4
Než půjde sekaná do trouby, obalte ji plátky ze 300 g anglické slaniny a podlijte trochou vody. Vložte pekáč se sekanou do trouby a vydržte přibližně 60 minut, dokud nebude zlatavě hnědá a křupavá. Užijte si sváteční oběd.
1
Zapněte troubu na 180 °C. Do mísy vložte 500 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce majoránky, sůl a pepř.
2
Ke směsi přidejte přibližně 32 g strouhanky, případně můžete naředit 50 ml mléka.
3
Nyní masovou směs pořádně propracujte a vytvarujte 2 šišky. Uhladit je můžete ve vodě namočenýma rukama, tak se nebude směs lepit.
4
Než půjde sekaná do trouby, obalte ji plátky ze 300 g anglické slaniny a podlijte trochou vody. Vložte pekáč se sekanou do trouby a vydržte přibližně 60 minut, dokud nebude zlatavě hnědá a křupavá. Užijte si sváteční oběd.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o mletém masu měli vědět
    U mletého masa bychom si měli dávat pozor na skladování. V lednici ho skladujeme do 4 °C a spotřebujeme do data uvedeného na obalu. Při nákupu je důležité číst etikety a sledovat množství tuku, které je uvedeno v procentech. Čím více tuku obsahuje, tím méně obsahuje kvalitního masa.
  • Jak udělat recept zdravější
    Slaninu zaměňte za méně tučnou uzeninu, např. kvalitní šunku. Do sekané můžete přidat nasekanou čerstvou zeleninu, která v ní vytvoří krásnou mozaiku, a navíc bude sekaná zdravější. K sekané si dejte fermentovanou zeleninu. Pokrm bude pikantnější.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě dnes

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.