×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová plec z jednoho hrnce snadno

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Vepřová plec z jednoho hrnce snadno

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové plece, nakrájené na 2,5cm kostky
sůl a pepř
1 velká cibule, nakrájená na kostky
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
3 lžíce mleté sladké papriky
½lžičky červených chilli vloček na dochucení
2 konzervy celých rajčat (po 400 g)
1,5 litru kuřecího vývaru
350 g dlouhozrnné rýže propláchnuté

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
Vsypte rýži a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou, můžete ozdobit petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová plec z jednoho hrnce snadno

Hlavní chod Snadné Z jednoho hrnce Bez laktózy Tip týdne , Rajče , Chilli paprička
(0)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové plece, nakrájené na 2,5cm kostky
sůl a pepř
1 velká cibule, nakrájená na kostky
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
3 lžíce mleté sladké papriky
½lžičky červených chilli vloček na dochucení
2 konzervy celých rajčat (po 400 g)
1,5 litru kuřecího vývaru
350 g dlouhozrnné rýže propláchnuté

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
Vsypte rýži a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou, můžete ozdobit petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty