Vepřová plec z jednoho hrnce
Ingredience
3 | lžíce olivového oleje |
1 kg | vepřové plece, nakrájené na 2,5cm kostky |
sůl a pepř | |
1 | velká cibule, nakrájená na kostky |
6 | stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky |
3 | lžíce mleté sladké papriky + na dochucení |
½ | lžičky červených chilli vloček |
2 | konzervy celých rajčat (po 400 g) |
1,5 | litru kuřecího vývaru |
350 g | dlouhozrnné rýže, propláchnuté |
½ | hlávky zelí, nasekaná na menší kousky |
Postup přípravy
Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY