×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová plec z jednoho hrnce

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Vepřová plec z jednoho hrnce

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové plece, nakrájené na 2,5cm kostky
sůl a pepř
1 velká cibule, nakrájená na kostky
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
3 lžíce mleté sladké papriky + na dochucení
½ lžičky červených chilli vloček
2 konzervy celých rajčat (po 400 g)
1,5 litru kuřecího vývaru
350 g dlouhozrnné rýže, propláchnuté
½ hlávky zelí, nasekaná na menší kousky

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová plec z jednoho hrnce

Hlavní chod Snadné Vaření Magazín 2/2016 Počet porcí: 6-8
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové plece, nakrájené na 2,5cm kostky
sůl a pepř
1 velká cibule, nakrájená na kostky
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
3 lžíce mleté sladké papriky + na dochucení
½ lžičky červených chilli vloček
2 konzervy celých rajčat (po 400 g)
1,5 litru kuřecího vývaru
350 g dlouhozrnné rýže, propláchnuté
½ hlávky zelí, nasekaná na menší kousky

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty