×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová plec na citronech

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Vepřová plec na citronech

Co budete potřebovat

500 g menších brambor
150 g hladké mouky
½ lžičky česnekového prášku
3 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
4 plátky vepřové plece
150 g másla
3 lžíce citronové šťávy
2 lžičky citronové kůry
1 stroužek česneku
100 ml bílého vína
1 lžička sušené bazalky
125 ml smetany na vaření

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová plec na citronech

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bazalka Magazín 4/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)
Na velký hlad vyzrajete receptem z vepřové plece se smetanovo-citronovou omáčkou. Zasytí vás lahodné šťavnaté maso doplněné bramborami vařenými ve slupce.

Co budete potřebovat

500 g menších brambor
150 g hladké mouky
½ lžičky česnekového prášku
3 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
4 plátky vepřové plece
150 g másla
3 lžíce citronové šťávy
2 lžičky citronové kůry
1 stroužek česneku
100 ml bílého vína
1 lžička sušené bazalky
125 ml smetany na vaření

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty