1
Předehřejte troubu na 160 °C.
2
Omyté maso na straně podélně nařízněte tak, aby se dalo „otevřít“ a jeho plocha se zhruba zdvojnásobila. Posypte ho zázvorem a solí a obojí do masa vetřete.
3
Na koření vyskládejte slaninu a cibuli, maso smotejte do rolády a ovažte ho provázkem. Povrch potřete solí, zázvorem a pepřem.
4
Roládu zprudka orestujte na rozpáleném sádle.
5
Poté ji přesuňte do pekáče, podlijte použitým sádlem, vodou nebo vývarem a dejte péct do předehřáté trouby na 1,5 hodiny. Průběžně podlévejte.
6
Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte do měkka.
1
Předehřejte troubu na 160 °C.
2
Omyté maso na straně podélně nařízněte tak, aby se dalo „otevřít“ a jeho plocha se zhruba zdvojnásobila. Posypte ho zázvorem a solí a obojí do masa vetřete.
3
Na koření vyskládejte slaninu a cibuli, maso smotejte do rolády a ovažte ho provázkem. Povrch potřete solí, zázvorem a pepřem.
4
Roládu zprudka orestujte na rozpáleném sádle.
5
Poté ji přesuňte do pekáče, podlijte použitým sádlem, vodou nebo vývarem a dejte péct do předehřáté trouby na 1,5 hodiny. Průběžně podlévejte.
6
Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte do měkka.