×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová pečeně v medové marinádě

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Vepřová pečeně v medové marinádě

Co budete potřebovat

20 ml olivového oleje
1 vepřová pečeně v celku, osolená a opepřená
2 lžíce medu
1 lžíce horčice
1 menší pomeranč – šťáva
3 lžíce pomerančového džemu
2 větvičky rozmarýnu – lístky, nasekané
100 ml tmavého piva
200 ml zeleninového vývaru
hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte ze všech stran. V misce smíchejte med s pomerančovou šťávou, rozmarýnem, džemem a horčici. Maso směsí potřete, přendejte do pekáčku, podlijte 100 ml vývaru a pod alobalem pečte 20 minut. Odkryjte a ještě pět minut dopečte. Maso vyjměte a na sporáku výpek podlijte pivem a zbylým vývarem. Zredukujte do zhoustnutí, přidejte máslo a míchejte do zjemnění. Hotovou pečeni krájejte na plátky, podávejte s omáčkou, posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečeně v medové marinádě

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

20 ml olivového oleje
1 vepřová pečeně v celku, osolená a opepřená
2 lžíce medu
1 lžíce horčice
1 menší pomeranč – šťáva
3 lžíce pomerančového džemu
2 větvičky rozmarýnu – lístky, nasekané
100 ml tmavého piva
200 ml zeleninového vývaru
hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte ze všech stran. V misce smíchejte med s pomerančovou šťávou, rozmarýnem, džemem a horčici. Maso směsí potřete, přendejte do pekáčku, podlijte 100 ml vývaru a pod alobalem pečte 20 minut. Odkryjte a ještě pět minut dopečte. Maso vyjměte a na sporáku výpek podlijte pivem a zbylým vývarem. Zredukujte do zhoustnutí, přidejte máslo a míchejte do zjemnění. Hotovou pečeni krájejte na plátky, podávejte s omáčkou, posypané petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat