×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Co budete potřebovat

4–5 stroužků česneku
sůl
svazek rozmarýnu
1 kg vepřové pečeně
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
250 ml vývaru
Příloha [Přílohy]
300 g kuskusu
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
150 g malých žampionů
150 g špenátu
sůl, pepř

Jak na to?

Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky – klínky. Zbylý česnek utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Špičatým nožem udělejte do masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku. Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte šalotku nakrájenou na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
Kuskus připravte podle návodu. Cibulky a česnek nakrájejte a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte očištěné žampiony a poduste je pět minut. Pak přidejte špenát a nechte listy trochu zavadnout. Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Rozmarýn Magazín 3/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Voňavá pečeně plná bylinek je jako stvořená pro sváteční oběd na Boží hod. Velikonoční neděle bývala prvním dnem, kdy se po půstu mohlo jíst maso, a proto si hospodyně daly s pečením záležet. Patřilo se přichystat pořádný kus vepřového nebo mladé maso. Rodina se slavnostně vypravila do kostela a nechala posvětit mazance, barvená vajíčka, slaninu či klobásy.

Co budete potřebovat

4–5 stroužků česneku
sůl
svazek rozmarýnu
1 kg vepřové pečeně
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
250 ml vývaru
Příloha [Přílohy]
300 g kuskusu
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
150 g malých žampionů
150 g špenátu
sůl, pepř

Jak na to?

Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky – klínky. Zbylý česnek utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Špičatým nožem udělejte do masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku. Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte šalotku nakrájenou na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
Kuskus připravte podle návodu. Cibulky a česnek nakrájejte a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte očištěné žampiony a poduste je pět minut. Pak přidejte špenát a nechte listy trochu zavadnout. Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019