×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Co budete potřebovat

4–5 stroužků česneku
sůl
svazek rozmarýnu
1 kg vepřové pečeně
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
250 ml vývaru
Příloha [Přílohy]
300 g kuskusu
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
150 g malých žampionů
150 g špenátu
sůl, pepř

Jak na to?

Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky – klínky. Zbylý česnek utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Špičatým nožem udělejte do masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku. Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte šalotku nakrájenou na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
Kuskus připravte podle návodu. Cibulky a česnek nakrájejte a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte očištěné žampiony a poduste je pět minut. Pak přidejte špenát a nechte listy trochu zavadnout. Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečeně na česneku s rozmarýnem a kuskusem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 3/2018
(0)
Voňavá pečeně plná bylinek je jako stvořená pro sváteční oběd na Boží hod. Velikonoční neděle bývala prvním dnem, kdy se po půstu mohlo jíst maso, a proto si hospodyně daly s pečením záležet. Patřilo se přichystat pořádný kus vepřového nebo mladé maso. Rodina se slavnostně vypravila do kostela a nechala posvětit mazance, barvená vajíčka, slaninu či klobásy.

Co budete potřebovat

4–5 stroužků česneku
sůl
svazek rozmarýnu
1 kg vepřové pečeně
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
250 ml vývaru
Příloha [Přílohy]
300 g kuskusu
3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
150 g malých žampionů
150 g špenátu
sůl, pepř

Jak na to?

Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky – klínky. Zbylý česnek utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Špičatým nožem udělejte do masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku. Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte šalotku nakrájenou na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
Kuskus připravte podle návodu. Cibulky a česnek nakrájejte a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte očištěné žampiony a poduste je pět minut. Pak přidejte špenát a nechte listy trochu zavadnout. Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty