Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPivní dip
Albert logoAlbert logo
  • Pivní dip
Pivní dip

Pivní dip

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Grilování
Příloha

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 40 g
  • Pivní rohlík 4 ks
  • Pivo světlé 200 ml
  • Mouka hladká 40 g
  • Cheddar bloček 300 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Worcesterová omáčka 1 člž
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 40 g
  • Pivní rohlík 4 ks
  • Pivo světlé 200 ml
  • Mouka hladká 40 g
  • Cheddar bloček 300 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Worcesterová omáčka 1 člž
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Pivní rohlíky nakrájejte na 1 cm široká kolečka. Rozpalte pánev, rohlíky opečte z obou stran a dejte stranou.
2
V pánvi rozpusťte 40 g másla a do něj vsypte 40 g mouky. Chvíli zarestujte a za stálého míchání vlijte do pánve 200 ml světlého piva. Důkladně rozmíchejte do hladké konzistence. Nastrouhejte nahrubo 300 g čedaru do mísy.
3
Nyní do pánve přilijte za stálého míchání 200 ml mléka a vařte, dokud nezačne omáčka houstnout. Přidejte lžičku hořčice, lžičku worcesterové omáčky, prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Vše dobře zamíchejte.
4
Omáčku odstavte a dovnitř vsypte nastrouhaný čedar. Míchejte tak dlouho, aby se vše propojilo. Dip přelijte do servírovací misky. Navrch nasekejte hrst pažitky a podávejte s opečenými rohlíčky. Skvělý dip k pálivým žebírkům nebo křidélkům máte hotový a můžete ihned podávat.
1
Pivní rohlíky nakrájejte na 1 cm široká kolečka. Rozpalte pánev, rohlíky opečte z obou stran a dejte stranou.
2
V pánvi rozpusťte 40 g másla a do něj vsypte 40 g mouky. Chvíli zarestujte a za stálého míchání vlijte do pánve 200 ml světlého piva. Důkladně rozmíchejte do hladké konzistence. Nastrouhejte nahrubo 300 g čedaru do mísy.
3
Nyní do pánve přilijte za stálého míchání 200 ml mléka a vařte, dokud nezačne omáčka houstnout. Přidejte lžičku hořčice, lžičku worcesterové omáčky, prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Vše dobře zamíchejte.
4
Omáčku odstavte a dovnitř vsypte nastrouhaný čedar. Míchejte tak dlouho, aby se vše propojilo. Dip přelijte do servírovací misky. Navrch nasekejte hrst pažitky a podávejte s opečenými rohlíčky. Skvělý dip k pálivým žebírkům nebo křidélkům máte hotový a můžete ihned podávat.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.