
Pivní dip

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Grilování
Příloha
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 40 g
- Pivní rohlík 4 ks
- Pivo světlé 200 ml
- Mouka hladká 40 g
- Cheddar bloček 300 g
- Mléko plnotučné 200 ml
- Worcesterová omáčka 1 člž
- Hořčice plnotučná 1 člž
- Pepř
- Sůl
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
- Česnek 1 strouž.
- Máslo 40 g
- Pivní rohlík 4 ks
- Pivo světlé 200 ml
- Mouka hladká 40 g
- Cheddar bloček 300 g
- Mléko plnotučné 200 ml
- Worcesterová omáčka 1 člž
- Hořčice plnotučná 1 člž
- Pepř
- Sůl
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
- Česnek 1 strouž.
Příprava
- 1Pivní rohlíky nakrájejte na 1 cm široká kolečka. Rozpalte pánev, rohlíky opečte z obou stran a dejte stranou.
- 2V pánvi rozpusťte 40 g másla a do něj vsypte 40 g mouky. Chvíli zarestujte a za stálého míchání vlijte do pánve 200 ml světlého piva. Důkladně rozmíchejte do hladké konzistence. Nastrouhejte nahrubo 300 g čedaru do mísy.
- 3Nyní do pánve přilijte za stálého míchání 200 ml mléka a vařte, dokud nezačne omáčka houstnout. Přidejte lžičku hořčice, lžičku worcesterové omáčky, prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Vše dobře zamíchejte.
- 4Omáčku odstavte a dovnitř vsypte nastrouhaný čedar. Míchejte tak dlouho, aby se vše propojilo. Dip přelijte do servírovací misky. Navrch nasekejte hrst pažitky a podávejte s opečenými rohlíčky. Skvělý dip k pálivým žebírkům nebo křidélkům máte hotový a můžete ihned podávat.
- 1Pivní rohlíky nakrájejte na 1 cm široká kolečka. Rozpalte pánev, rohlíky opečte z obou stran a dejte stranou.
- 2V pánvi rozpusťte 40 g másla a do něj vsypte 40 g mouky. Chvíli zarestujte a za stálého míchání vlijte do pánve 200 ml světlého piva. Důkladně rozmíchejte do hladké konzistence. Nastrouhejte nahrubo 300 g čedaru do mísy.
- 3Nyní do pánve přilijte za stálého míchání 200 ml mléka a vařte, dokud nezačne omáčka houstnout. Přidejte lžičku hořčice, lžičku worcesterové omáčky, prolisovaný stroužek česneku, osolte a opepřete. Vše dobře zamíchejte.
- 4Omáčku odstavte a dovnitř vsypte nastrouhaný čedar. Míchejte tak dlouho, aby se vše propojilo. Dip přelijte do servírovací misky. Navrch nasekejte hrst pažitky a podávejte s opečenými rohlíčky. Skvělý dip k pálivým žebírkům nebo křidélkům máte hotový a můžete ihned podávat.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.