Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová žebra v ostré marinádě
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová žebra v ostré marinádě

Vepřová žebra v ostré marinádě

Vepřová žebra v ostré marinádě
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Grilování

Ingredience

Složení
5 porcí
  • Vepřová žebra 1 kg
  • Zázvor 10 cm
  • Česnek 6 strouž.
  • Sůl 2 plž
  • Špek
  • Pepř celý 20 ks
  • Vinný červený ocet 4 plž
  • Chilli paprička 4 ks
  • Kečup 300 ml
  • Med 4 plž
  • Bílý rum 3 plž
  • Citronová kůra
  • Citronová šťáva
  • Worcesterová omáčka 3 plž
  • Vepřová žebra 1 kg
  • Zázvor 10 cm
  • Česnek 6 strouž.
  • Sůl 2 plž
  • Špek
  • Pepř celý 20 ks
  • Vinný červený ocet 4 plž
  • Chilli paprička 4 ks
  • Kečup 300 ml
  • Med 4 plž
  • Bílý rum 3 plž
  • Citronová kůra
  • Citronová šťáva
  • Worcesterová omáčka 3 plž

Příprava

1
Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, 5 cm zázvoru na plátky, 2 papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho 10 kuliček černého pepře, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
2
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho 10 kuliček černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, dvě papričky, 5 cm nastrouhaného zázvoru, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
3
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
4
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.
1
Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, 5 cm zázvoru na plátky, 2 papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho 10 kuliček černého pepře, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
2
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho 10 kuliček černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, dvě papričky, 5 cm nastrouhaného zázvoru, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
3
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
4
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 8 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 15 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě dnes

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 8 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.