×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová panenka s krémovým rizotem

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Vepřová panenka s krémovým rizotem

Co budete potřebovat

1 svazek hladkolisté petrželky
1 lžíce šalvěje
50 g strouhanky
80 ml olivového oleje
sůl, pepř
400 g vepřové panenky AQ
1,5 litru kuřecího vývaru
1 cibule AQ, najemno nasekaná
1 stroužek česneku AQ, utřený nožem
300 g kulatozrnné rýže (arborio)
125 ml suchého bílého vína
130 g mraženého hrášku AQ
120 g ricotty
40 g parmazánu

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 190 °C. Nasekanou hladkolistou petrželku, šalvěj, strouhanku a 60 ml olivového oleje promíchejte v robotu. Hodně osolte a opepřete a pak směsí obalte vepřovou panenku. Vložte do pekáčku a 25–30 minut pečte, aby byla panenka upečená. Vyndejte, přikryjte alobalem a nechte maso deset minut odpočinout.
2.Mezitím, co se peče maso, uvařte rizoto. Kuřecí vývar přelijte do hrnce, zahřejte a udržujte teplý. Zbývající olej zahřejte v hrnci, přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání na mírném plameni pět minut opékejte, dokud cibule nezměkne. Přisypte rýži a opékejte jednu až dvě minuty. Přilijte víno, míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Pak postupně přilévejte vývar, každou dávku vždy nechte úplně absorbovat rýží, teprve pak přilijte další. Míchejte a rýži vařte dvacet minut. S poslední dávkou vývaru přidejte i hrášek.
3.Nakonec do rýže vmíchejte ricottu a parmazán, osolte a opepřete. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte pět minut stát. Rizoto podávejte společně s vepřovou panenkou nakrájenou na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka s krémovým rizotem

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

1 svazek hladkolisté petrželky
1 lžíce šalvěje
50 g strouhanky
80 ml olivového oleje
sůl, pepř
400 g vepřové panenky AQ
1,5 litru kuřecího vývaru
1 cibule AQ, najemno nasekaná
1 stroužek česneku AQ, utřený nožem
300 g kulatozrnné rýže (arborio)
125 ml suchého bílého vína
130 g mraženého hrášku AQ
120 g ricotty
40 g parmazánu

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 190 °C. Nasekanou hladkolistou petrželku, šalvěj, strouhanku a 60 ml olivového oleje promíchejte v robotu. Hodně osolte a opepřete a pak směsí obalte vepřovou panenku. Vložte do pekáčku a 25–30 minut pečte, aby byla panenka upečená. Vyndejte, přikryjte alobalem a nechte maso deset minut odpočinout.
2.Mezitím, co se peče maso, uvařte rizoto. Kuřecí vývar přelijte do hrnce, zahřejte a udržujte teplý. Zbývající olej zahřejte v hrnci, přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání na mírném plameni pět minut opékejte, dokud cibule nezměkne. Přisypte rýži a opékejte jednu až dvě minuty. Přilijte víno, míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Pak postupně přilévejte vývar, každou dávku vždy nechte úplně absorbovat rýží, teprve pak přilijte další. Míchejte a rýži vařte dvacet minut. S poslední dávkou vývaru přidejte i hrášek.
3.Nakonec do rýže vmíchejte ricottu a parmazán, osolte a opepřete. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte pět minut stát. Rizoto podávejte společně s vepřovou panenkou nakrájenou na plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty