×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová panenka s krémovým rizotem

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Vepřová panenka s krémovým rizotem

Co budete potřebovat

1 svazek hladkolisté petrželky
1 lžíce šalvěje
50 g strouhanky
80 ml olivového oleje
sůl, pepř
400 g vepřové panenky AQ
1,5 litru kuřecího vývaru
1 cibule AQ, najemno nasekaná
1 stroužek česneku AQ, utřený nožem
300 g kulatozrnné rýže (arborio)
125 ml suchého bílého vína
130 g mraženého hrášku AQ
120 g ricotty
40 g parmazánu

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 190 °C. Nasekanou hladkolistou petrželku, šalvěj, strouhanku a 60 ml olivového oleje promíchejte v robotu. Hodně osolte a opepřete a pak směsí obalte vepřovou panenku. Vložte do pekáčku a 25–30 minut pečte, aby byla panenka upečená. Vyndejte, přikryjte alobalem a nechte maso deset minut odpočinout.
2.Mezitím, co se peče maso, uvařte rizoto. Kuřecí vývar přelijte do hrnce, zahřejte a udržujte teplý. Zbývající olej zahřejte v hrnci, přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání na mírném plameni pět minut opékejte, dokud cibule nezměkne. Přisypte rýži a opékejte jednu až dvě minuty. Přilijte víno, míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Pak postupně přilévejte vývar, každou dávku vždy nechte úplně absorbovat rýží, teprve pak přilijte další. Míchejte a rýži vařte dvacet minut. S poslední dávkou vývaru přidejte i hrášek.
3.Nakonec do rýže vmíchejte ricottu a parmazán, osolte a opepřete. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte pět minut stát. Rizoto podávejte společně s vepřovou panenkou nakrájenou na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka s krémovým rizotem

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

1 svazek hladkolisté petrželky
1 lžíce šalvěje
50 g strouhanky
80 ml olivového oleje
sůl, pepř
400 g vepřové panenky AQ
1,5 litru kuřecího vývaru
1 cibule AQ, najemno nasekaná
1 stroužek česneku AQ, utřený nožem
300 g kulatozrnné rýže (arborio)
125 ml suchého bílého vína
130 g mraženého hrášku AQ
120 g ricotty
40 g parmazánu

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 190 °C. Nasekanou hladkolistou petrželku, šalvěj, strouhanku a 60 ml olivového oleje promíchejte v robotu. Hodně osolte a opepřete a pak směsí obalte vepřovou panenku. Vložte do pekáčku a 25–30 minut pečte, aby byla panenka upečená. Vyndejte, přikryjte alobalem a nechte maso deset minut odpočinout.
2.Mezitím, co se peče maso, uvařte rizoto. Kuřecí vývar přelijte do hrnce, zahřejte a udržujte teplý. Zbývající olej zahřejte v hrnci, přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání na mírném plameni pět minut opékejte, dokud cibule nezměkne. Přisypte rýži a opékejte jednu až dvě minuty. Přilijte víno, míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Pak postupně přilévejte vývar, každou dávku vždy nechte úplně absorbovat rýží, teprve pak přilijte další. Míchejte a rýži vařte dvacet minut. S poslední dávkou vývaru přidejte i hrášek.
3.Nakonec do rýže vmíchejte ricottu a parmazán, osolte a opepřete. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte pět minut stát. Rizoto podávejte společně s vepřovou panenkou nakrájenou na plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty