Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 vepřové panenky
100 ml oleje
2 lžíce polotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce medu
3 stroužky česneku, prolisovaného
2 lžičky sušeného tymiánu
2 lžičky soli
½ lžičky pepře
3 středně velká jablka, očištěná, pokrájená
4 hřebíčky

Postup přípravy

Den předem naložte maso do marinády z oleje, hořčice, medu, česneku, tymiánu, soli a pepře. Rozpalte troubu na 150 °C. Panenku zprudka opečte v pánvi a dejte do zapékací mísy. Přisypte jablka, hřebíčky, zakápněte olejem a zakryté alobalem pečte 10 minut. Alobal odstraňte a ještě pět minut dopečte. Poté panenku nakrájejte na plátky a servírujte s pečenými jablky. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty