
Pomalu pečená vepřová plec
Pomalu pečená vepřová plec se hodí na rodinný oběd i jako večeře pro dva. Pečené trhané maso s bramborami nasáklými výpekem neuděláte chybu. Před samotnou přípravou počítejte s alespoň 12 hodinami marinování masa.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Vepřová plec 2 kg
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Česnek 8 strouž.
- Olej slunečnicový 100 ml
- Sůl 2 člž
- Citron 1,5 ks
- Brambory 4 ks
- Vepřová plec 2 kg
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Česnek 8 strouž.
- Olej slunečnicový 100 ml
- Sůl 2 člž
- Citron 1,5 ks
- Brambory 4 ks
Příprava
- 1Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice.
- 2Troubu zahřejte na 150 °C. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Vyskládejte jimi dno pekáčku a navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso. Přiklopte a pečte pět hodin. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat. Podávejte natrhané na kousky.
- 1Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice.
- 2Troubu zahřejte na 150 °C. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Vyskládejte jimi dno pekáčku a navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso. Přiklopte a pečte pět hodin. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat. Podávejte natrhané na kousky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tajemství dokonalého trhaného vepřového Vepřová plec je jedním z nejuniverzálnějších kusů masa – je cenově dostupná, šťavnatá a skvěle se hodí na pomalé pečení, dušení i grilování.Nejlepší trhané vepřové maso (pulled pork) se připravuje právě z vepřové plece. Díky vyššímu obsahu kolagenu a tuku zůstává maso po dlouhém pečení krásně šťavnaté a snadno se rozpadá. Tajemství dokonalé chuti spočívá v pomalém pečení při nízké teplotě (okolo 110–130 °C) po dobu až 8 hodin!


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.