Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová kýta po Toskánsku
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová kýta po Toskánsku
Vepřová kýta po Toskánsku

Vepřová kýta po Toskánsku

Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 100 g
  • Vepřová kýta 800 g
  • Kmín celý 2 plž
  • Chilli paprička mletá 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Oregano sušené 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Brambory 800 g
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Česnek 16 strouž.
  • Máslo 100 g
  • Vepřová kýta 800 g
  • Kmín celý 2 plž
  • Chilli paprička mletá 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Oregano sušené 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Brambory 800 g
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Česnek 16 strouž.

Příprava

1
Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.
2
Troubu předehřejte na 190 °C.
3
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.
4
Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
5
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
6
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.
7
Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
8
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
9
Ke konci pečení udělejte kaši.
10
Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.
11
Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
1
Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.
2
Troubu předehřejte na 190 °C.
3
Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.
4
Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.
5
Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.
6
Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.
7
Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.
8
Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
9
Ke konci pečení udělejte kaši.
10
Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.
11
Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.