×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová kýta po Toskánsku

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Vepřová kýta po Toskánsku

Co budete potřebovat

2 lžíce kmínu
1 lžička drcené sušené chilli papričky
1 lžíce oregana
2 lžíce rozmarýnových lístků
800 gvepřové kýty
sůl pepř
olivový olej
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej
800 g brambor
100 g másla
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C. Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka. Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová kýta po Toskánsku

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce kmínu
1 lžička drcené sušené chilli papričky
1 lžíce oregana
2 lžíce rozmarýnových lístků
800 gvepřové kýty
sůl pepř
olivový olej
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej
800 g brambor
100 g másla
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C. Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka. Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Inspirujte se podobnými recepty