
Vepřová panenka v arašídové

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 10 g
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Sůl
- Olej slunečnicový 1 plž
- Arašídové máslo 2,5 plž
- Pepř
- Arašídy 1/2 hrn.
- Hořčice dijonská 2 člž
- Batáty 500 g
- Smetana na vaření 100 ml
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Máslo 10 g
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Sůl
- Olej slunečnicový 1 plž
- Arašídové máslo 2,5 plž
- Pepř
- Arašídy 1/2 hrn.
- Hořčice dijonská 2 člž
- Batáty 500 g
- Smetana na vaření 100 ml
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Panenku nasolte a opepřete. Na rozpáleném oleji nechte zatáhnout ze všech stran.
- 2Burákové máslo promíchejte s hořčicí a pomažte jím celé maso. Dále obalte v burácích. Vložte do pečicí nádoby vymazané olejem a pečte 20 minut.
- 3Batáty oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě 20 minut do změknutí. Sceďte, přilijte smetanu s máslem a dobře rozmixujte.
- 4Panenku krájejte na plátky a podávejte s batátovou kaší, ozdobené koriandrem.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Panenku nasolte a opepřete. Na rozpáleném oleji nechte zatáhnout ze všech stran.
- 2Burákové máslo promíchejte s hořčicí a pomažte jím celé maso. Dále obalte v burácích. Vložte do pečicí nádoby vymazané olejem a pečte 20 minut.
- 3Batáty oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě 20 minut do změknutí. Sceďte, přilijte smetanu s máslem a dobře rozmixujte.
- 4Panenku krájejte na plátky a podávejte s batátovou kaší, ozdobené koriandrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.