×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem

Tip do kuchyně

 

K pokrmu podávejte italské červené víno. Samozřejmě jen starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce kmínu
1 lžička drcené sušené chilli papričky
1 lžíce oregana AQ
2 lžíce rozmarýnových lístků AQ
800 g vepřové kýty AQ nebo plece v celku
sůl
pepř
olivový olej AQ
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej
800 g brambor
100 g másla
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.

3) Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.

4) Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.

5) Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.

6) Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.

7) Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.

Ke konci pečení udělejte kaši.
8) Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.

9) Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (50)

Tip do kuchyně

 

K pokrmu podávejte italské červené víno. Samozřejmě jen starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce kmínu
1 lžička drcené sušené chilli papričky
1 lžíce oregana AQ
2 lžíce rozmarýnových lístků AQ
800 g vepřové kýty AQ nebo plece v celku
sůl
pepř
olivový olej AQ
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej
800 g brambor
100 g másla
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.

3) Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.

4) Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.

5) Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.

6) Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.

7) Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.

Ke konci pečení udělejte kaši.
8) Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.

9) Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty