×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem

Tip do kuchyně

 

K pokrmu podávejte italské červené víno. Samozřejmě jen starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce kmínu
1 lžička drcené sušené chilli papričky
1 lžíce oregana AQ
2 lžíce rozmarýnových lístků AQ
800 g vepřové kýty AQ nebo plece v celku
sůl
pepř
olivový olej AQ
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej
800 g brambor
100 g másla
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.

3) Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.

4) Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.

5) Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.

6) Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.

7) Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.

Ke konci pečení udělejte kaši.
8) Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.

9) Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (64)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

K pokrmu podávejte italské červené víno. Samozřejmě jen starší 18 let.

Co budete potřebovat

2 lžíce kmínu
1 lžička drcené sušené chilli papričky
1 lžíce oregana AQ
2 lžíce rozmarýnových lístků AQ
800 g vepřové kýty AQ nebo plece v celku
sůl
pepř
olivový olej AQ
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej
800 g brambor
100 g másla
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.

3) Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.

4) Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.

5) Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.

6) Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.

7) Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.

Ke konci pečení udělejte kaši.
8) Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.

9) Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty