
Dušená vepřová kýta na španělský způsob
Ingredience
1–2 | lžíce olivového oleje |
1 | velká cibule, nasekaná najemno |
600 g | vepřové kýty, nakrájené |
na kousky velikosti sousta | |
1 | lžíce mouky, ochucené solí a pepřem |
2 | velké stroužky česneku, rozmělněné |
½ | lžičky mletého kmínu |
1 | lžička mleté sladké papriky |
150 ml | suchého sherry |
500 ml | hovězího vývaru |
plná hrst hladkolisté petrželky | |
hrst mandlových lupínků na posypání |
Postup přípravy
Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.
1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.
2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.
3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.
4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.
5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.
6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.
7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.
Pomohl vám recept?
21hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod