Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1–2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
600 g vepřové kýty, nakrájené
na kousky velikosti sousta
1 lžíce mouky, ochucené solí a pepřem
2 velké stroužky česneku, rozmělněné
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků na posypání

Postup přípravy

Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.

1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.

2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.

4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.

5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.

6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.

7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.

Pomohl vám recept?
21hodnocení4

Další videorecepty