Dušená vepřová kýta na španělský způsob
Ingredience
1–2 | lžíce olivového oleje |
1 | velká cibule, nasekaná najemno |
600 g | vepřové kýty, nakrájené |
na kousky velikosti sousta | |
1 | lžíce mouky, ochucené solí a pepřem |
2 | velké stroužky česneku, rozmělněné |
½ | lžičky mletého kmínu |
1 | lžička mleté sladké papriky |
150 ml | suchého sherry |
500 ml | hovězího vývaru |
plná hrst hladkolisté petrželky | |
hrst mandlových lupínků na posypání |
Postup přípravy
Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.
1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.
2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.
3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.
4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.
5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.
6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.
7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY