×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dušená vepřová kýta na španělský způsob
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Středomořská , Omáčky , Dušení ,

Dušená vepřová kýta na španělský způsob

Co budu potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
600 g vepřové kýty, nakrájené
na kousky velikosti sousta
1 lžíce mouky, ochucené solí a pepřem
2 velké stroužky česneku, rozmělněné
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků na posypání

Jak na to?

Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.

1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.

2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.

4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.

5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.

6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.

7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.

Tip do kuchyně

 

Podávejte posypané petrželkou a mandlovými lupínky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornický guláš v kotlíku

    Omáčky nad 60 minut
  • Pljeskavica s vařeným bramborem

    Hlavní chod 45 minut
  • Crostini s roquefortem

    Chuťovky 15 minut