×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dušená vepřová kýta na španělský způsob

Další recepty a články

Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Dušená vepřová kýta na španělský způsob

Tip do kuchyně

 

Podávejte posypané petrželkou a mandlovými lupínky.

Co budete potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
600 g vepřové kýty, nakrájené
na kousky velikosti sousta
1 lžíce mouky, ochucené solí a pepřem
2 velké stroužky česneku, rozmělněné
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků na posypání

Jak na to?

Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.

1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.

2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.

4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.

5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.

6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.

7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušená vepřová kýta na španělský způsob

Hlavní chod Snadné Středomořská Omáčky Dušení Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4.5 (6)

Tip do kuchyně

 

Podávejte posypané petrželkou a mandlovými lupínky.

Co budete potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
600 g vepřové kýty, nakrájené
na kousky velikosti sousta
1 lžíce mouky, ochucené solí a pepřem
2 velké stroužky česneku, rozmělněné
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků na posypání

Jak na to?

Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.

1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.

2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.

4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.

5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.

6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.

7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty