ReceptyVepřová krkovice v jogurtu se skořicí a citronovou kůrou
Vepřová krkovice v jogurtu se skořicí a citronovou kůrou
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení
6 porcí
Vepřová krkovice na plátky 6 ks
Olej olivový 3 plž
Jogurt řecký 200 ml
Citron 1 ks
Skořice mletá 2 člž
Sůl 1 člž
Vepřová krkovice na plátky 6 ks
Olej olivový 3 plž
Jogurt řecký 200 ml
Citron 1 ks
Skořice mletá 2 člž
Sůl 1 člž
Příprava
1
Plátky krkovice jemně rozklepejte hřbetem ruky. Smíchejte jogurt, olej, skořici, sůl a nastrouhanou kůru z citronu. Směs použijte jako marinádu na maso a dejte na 45 minut proležet do chladničky.
2
Před grilováním nechte maso alespoň 15 minut temperovat na pokojovou teplotu, pak ho jemně osušte tak, aby na něm nebyla příliš velká vrstva jogurtu, a dejte grilovat.
1
Plátky krkovice jemně rozklepejte hřbetem ruky. Smíchejte jogurt, olej, skořici, sůl a nastrouhanou kůru z citronu. Směs použijte jako marinádu na maso a dejte na 45 minut proležet do chladničky.
2
Před grilováním nechte maso alespoň 15 minut temperovat na pokojovou teplotu, pak ho jemně osušte tak, aby na něm nebyla příliš velká vrstva jogurtu, a dejte grilovat.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!