×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s...
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem

Tip do kuchyně

 

Hledáte-li další inspiraci na velikonoční vaření, zkuste mrknout na velikonoční tipy a recepty Zdeňka Pohlreicha.

Co budete potřebovat

300 ml mléka
1 pomeranč
50 g másla
650 g mouky
1 lžička skořice
85 g zlatého třtinového cukru
7 g sušeného droždí
1 lžička soli
2 vejce
olej
100 g směsi sušeného ovoce
Na medové máslo:
200 g másla
lžičky mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
4 lžíce tekutého medu

Jak na to?

1) Mléko lehce zahřejte s kůrou v rendlíku. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo a nechte jej rozpustit.

2) Mouku smíchejte se skořicí, cukrem, droždím a solí. Pak do suché směsi přidejte mléčnou směs i vejce a zpracujte vařečkou.

3) Vyklopte na pomoučený vál a hněťte do hladkého a elastického těsta. Poté ho přendejte do olejem lehce vymazané mísy, přetáhněte fólií a nechte 2 hodiny kynout.

4) Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a prohněťte, abyste vytlačili všechny vzduchové bublinky. Pak do těsta zapracujte sušené ovoce. Následně ho rozdělte na 11 stejně velkých částí, z nichž vyválejte bochánky. Ty vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem do věnce – nechte mezi nimi malinko místa. Překryjte fólií a nechte další hodinu kynout – bochánky nakynou a budou se dotýkat jeden druhého.

5) Věnec pomašlujte druhým rozkvedlaným vejcem. Dalších 140 g mouky smíchejte s vodou, aby vznikla hustší pasta. Přeneste ji do zdobícího sáčku a na každý bochánek udělejte velký kříž.

6) Rozehřejte troubu na 180°C a pečte věnec 25 minut. Mezitím, co se věnec peče, našlehejte z másla, skořice, zázvoru a medu medové máslo, které poté podávejte společně s teplým věncem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem

Snídaně Náročné Česká Moučníky a koláče Velikonoce Pečení Magazín 4/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Hledáte-li další inspiraci na velikonoční vaření, zkuste mrknout na velikonoční tipy a recepty Zdeňka Pohlreicha.

Co budete potřebovat

300 ml mléka
1 pomeranč
50 g másla
650 g mouky
1 lžička skořice
85 g zlatého třtinového cukru
7 g sušeného droždí
1 lžička soli
2 vejce
olej
100 g směsi sušeného ovoce
Na medové máslo:
200 g másla
lžičky mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
4 lžíce tekutého medu

Jak na to?

1) Mléko lehce zahřejte s kůrou v rendlíku. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo a nechte jej rozpustit.

2) Mouku smíchejte se skořicí, cukrem, droždím a solí. Pak do suché směsi přidejte mléčnou směs i vejce a zpracujte vařečkou.

3) Vyklopte na pomoučený vál a hněťte do hladkého a elastického těsta. Poté ho přendejte do olejem lehce vymazané mísy, přetáhněte fólií a nechte 2 hodiny kynout.

4) Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a prohněťte, abyste vytlačili všechny vzduchové bublinky. Pak do těsta zapracujte sušené ovoce. Následně ho rozdělte na 11 stejně velkých částí, z nichž vyválejte bochánky. Ty vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem do věnce – nechte mezi nimi malinko místa. Překryjte fólií a nechte další hodinu kynout – bochánky nakynou a budou se dotýkat jeden druhého.

5) Věnec pomašlujte druhým rozkvedlaným vejcem. Dalších 140 g mouky smíchejte s vodou, aby vznikla hustší pasta. Přeneste ji do zdobícího sáčku a na každý bochánek udělejte velký kříž.

6) Rozehřejte troubu na 180°C a pečte věnec 25 minut. Mezitím, co se věnec peče, našlehejte z másla, skořice, zázvoru a medu medové máslo, které poté podávejte společně s teplým věncem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Inspirujte se podobnými recepty