Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Mléko lehce zahřejte s kůrou v rendlíku. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo a nechte jej rozpustit.
2) Mouku smíchejte se skořicí, cukrem, droždím a solí. Pak do suché směsi přidejte mléčnou směs i vejce a zpracujte vařečkou.
3) Vyklopte na pomoučený vál a hněťte do hladkého a elastického těsta. Poté ho přendejte do olejem lehce vymazané mísy, přetáhněte fólií a nechte 2 hodiny kynout.
4) Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a prohněťte, abyste vytlačili všechny vzduchové bublinky. Pak do těsta zapracujte sušené ovoce. Následně ho rozdělte na 11 stejně velkých částí, z nichž vyválejte bochánky. Ty vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem do věnce – nechte mezi nimi malinko místa. Překryjte fólií a nechte další hodinu kynout – bochánky nakynou a budou se dotýkat jeden druhého.
5) Věnec pomašlujte druhým rozkvedlaným vejcem. Dalších 140 g mouky smíchejte s vodou, aby vznikla hustší pasta. Přeneste ji do zdobícího sáčku a na každý bochánek udělejte velký kříž.
6) Rozehřejte troubu na 180°C a pečte věnec 25 minut. Mezitím, co se věnec peče, našlehejte z másla, skořice, zázvoru a medu medové máslo, které poté podávejte společně s teplým věncem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Mléko lehce zahřejte s kůrou v rendlíku. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo a nechte jej rozpustit.
2) Mouku smíchejte se skořicí, cukrem, droždím a solí. Pak do suché směsi přidejte mléčnou směs i vejce a zpracujte vařečkou.
3) Vyklopte na pomoučený vál a hněťte do hladkého a elastického těsta. Poté ho přendejte do olejem lehce vymazané mísy, přetáhněte fólií a nechte 2 hodiny kynout.
4) Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a prohněťte, abyste vytlačili všechny vzduchové bublinky. Pak do těsta zapracujte sušené ovoce. Následně ho rozdělte na 11 stejně velkých částí, z nichž vyválejte bochánky. Ty vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem do věnce – nechte mezi nimi malinko místa. Překryjte fólií a nechte další hodinu kynout – bochánky nakynou a budou se dotýkat jeden druhého.
5) Věnec pomašlujte druhým rozkvedlaným vejcem. Dalších 140 g mouky smíchejte s vodou, aby vznikla hustší pasta. Přeneste ji do zdobícího sáčku a na každý bochánek udělejte velký kříž.
6) Rozehřejte troubu na 180°C a pečte věnec 25 minut. Mezitím, co se věnec peče, našlehejte z másla, skořice, zázvoru a medu medové máslo, které poté podávejte společně s teplým věncem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio