Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHusa se švestkovomandlovou nádivkou
Albert logoAlbert logo

Husa se švestkovomandlovou nádivkou

Husa se švestkovomandlovou nádivkou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Vejce 6 ks
  • Rohlík 6 ks
  • Anglická slanina 100 g
  • Švestky sušené 80 g
  • Brusinky sušené 50 g
  • Mléko 200 ml
  • Mandle loupané 50 g
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Husa celá 1 ks
  • Kmín celý 1 plž
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Vejce 6 ks
  • Rohlík 6 ks
  • Anglická slanina 100 g
  • Švestky sušené 80 g
  • Brusinky sušené 50 g
  • Mléko 200 ml
  • Mandle loupané 50 g
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Husa celá 1 ks
  • Kmín celý 1 plž
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Rozklepněte vejce a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.
2
Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, sušené švestky, brusinky a mandle, nasekané lístky petržele, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, sůl a špetku pepře. Vše dobře promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh. Naplňte husu nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.
3
Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny v troubě předehřáté na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.
4
Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.
1
Rozklepněte vejce a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.
2
Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, sušené švestky, brusinky a mandle, nasekané lístky petržele, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, sůl a špetku pepře. Vše dobře promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh. Naplňte husu nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.
3
Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny v troubě předehřáté na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.
4
Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.