×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Velikonoční nádivka na plechu

Další recepty a články

Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z...
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s...
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové...
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky

Velikonoční nádivka na plechu

Co budete potřebovat

1 kg uzené krkovice
6 housek
20 g droždí
8 vajec
125 ml mléka
3 hrsti kopřiv
½ lžičky muškátového květu
1–2 stroužky česneku
sůl a pepř
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Jak na to?

Uzené maso zalijte vodou a hodinu vařte. Housky nakrájejte na kostičky, rozdrobte k nim droždí a zalijte je teplým vývarem tak, aby nasákly. Použijte raději méně tekutiny a případně ji přidejte. Maso nakrájejte na kostičky.
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozmíchejte v mléce, z bílků ušlehejte tuhý sníh. Nasekejte kopřivy.
K namočeným houskám přidejte koření, utřený česnek, maso, kopřivy, žloutky a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte po částech sníh a podle chuti dosolte a opepřete.
Nádivku nalijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut, povrch nádivky by měl zezlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční nádivka na plechu

Příloha Snadné Chuťovky Velikonoce Magazín 3/2017 Počet porcí: 6-8 porcí
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

1 kg uzené krkovice
6 housek
20 g droždí
8 vajec
125 ml mléka
3 hrsti kopřiv
½ lžičky muškátového květu
1–2 stroužky česneku
sůl a pepř
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Jak na to?

Uzené maso zalijte vodou a hodinu vařte. Housky nakrájejte na kostičky, rozdrobte k nim droždí a zalijte je teplým vývarem tak, aby nasákly. Použijte raději méně tekutiny a případně ji přidejte. Maso nakrájejte na kostičky.
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozmíchejte v mléce, z bílků ušlehejte tuhý sníh. Nasekejte kopřivy.
K namočeným houskám přidejte koření, utřený česnek, maso, kopřivy, žloutky a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte po částech sníh a podle chuti dosolte a opepřete.
Nádivku nalijte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut, povrch nádivky by měl zezlátnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky

Inspirujte se podobnými recepty