×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Velikonoční muffiny

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Velikonoční muffiny

Co budete potřebovat

80 g másla
120 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
280 g hladké mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
200 ml zakysané smetany
100 g sušených meruněk, nasekaných
Na krém:
250 ml mléka
1 sáček vanilkového
pudinkového prášku
60 g krupicového cukru
200 g másla
marcipánové kytičky na ozdobení

Jak na to?

1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, citronovou kůrou a šťávou. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta přidejte i zakysanou smetanu smíchanou s meruňkami.
2. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin těstem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Po krátkem zchladnutí vyklopte na mřížku.
3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho rozšlehejte ručním šlehačem a poté do pudinku vmíchejte na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Vše společně vyšlehejte na hladký krém. Krémem potřete povrch muffinů a ozdobte marcipánovými kytičkami.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční muffiny

Snadné Česká Moučníky a koláče Velikonoce Pečení Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4.6 (18)

Co budete potřebovat

80 g másla
120 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
280 g hladké mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
200 ml zakysané smetany
100 g sušených meruněk, nasekaných
Na krém:
250 ml mléka
1 sáček vanilkového
pudinkového prášku
60 g krupicového cukru
200 g másla
marcipánové kytičky na ozdobení

Jak na to?

1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, citronovou kůrou a šťávou. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta přidejte i zakysanou smetanu smíchanou s meruňkami.
2. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin těstem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Po krátkem zchladnutí vyklopte na mřížku.
3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho rozšlehejte ručním šlehačem a poté do pudinku vmíchejte na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Vše společně vyšlehejte na hladký krém. Krémem potřete povrch muffinů a ozdobte marcipánovými kytičkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty