×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční muffiny

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Velikonoční muffiny

Co budete potřebovat

80 g másla
120 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
280 g hladké mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
200 ml zakysané smetany
100 g sušených meruněk, nasekaných
Na krém:
250 ml mléka
1 sáček vanilkového
pudinkového prášku
60 g krupicového cukru
200 g másla
marcipánové kytičky na ozdobení

Jak na to?

1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, citronovou kůrou a šťávou. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta přidejte i zakysanou smetanu smíchanou s meruňkami.
2. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin těstem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Po krátkem zchladnutí vyklopte na mřížku.
3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho rozšlehejte ručním šlehačem a poté do pudinku vmíchejte na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Vše společně vyšlehejte na hladký krém. Krémem potřete povrch muffinů a ozdobte marcipánovými kytičkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční muffiny

Snadné Česká Moučníky a koláče Velikonoce Pečení Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 5 (19)

Co budete potřebovat

80 g másla
120 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy
280 g hladké mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
200 ml zakysané smetany
100 g sušených meruněk, nasekaných
Na krém:
250 ml mléka
1 sáček vanilkového
pudinkového prášku
60 g krupicového cukru
200 g másla
marcipánové kytičky na ozdobení

Jak na to?

1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, citronovou kůrou a šťávou. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta přidejte i zakysanou smetanu smíchanou s meruňkami.
2. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin těstem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Po krátkem zchladnutí vyklopte na mřížku.
3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho rozšlehejte ručním šlehačem a poté do pudinku vmíchejte na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Vše společně vyšlehejte na hladký krém. Krémem potřete povrch muffinů a ozdobte marcipánovými kytičkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty