×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční koláč se špenátem a vejci

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Velikonoční koláč se špenátem a vejci

Co budete potřebovat

máslo
hrubá mouka
500 g listového těsta
6 vajec
500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 g polotučného tvarohu
50 g parmazánu
100 g sýru gruyère
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslem vymažte dortovou formu o průměru 24 cm a vysypte ji moukou. Zhruba dvě třetiny těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše dotenka a vyložte jím formu (dno i boky). Pět vajec vložte do vroucí vody a vařte 10 minut natvrdo, nechte zchladnout, pak je oloupejte a v půlce překrojte. Špenát spařte horkou vodou, vyždímejte ho a nasekejte. Olej rozpalte v pánvi a 5–8 minut na něm opékejte cibuli. Nechte ji zchladnout, pak přimíchejte ke špenátu spolu s tvarohem, parmazánem kostičkami sýru, solí a pepřem. Polovinu směsi dejte do formy, na ni vyskládejte vejce (řezem nahoru) a překryjte zbylou špenátovou směsí. Zbylé vejce lehce našlehejte a potřete jím konce těsta. Zbývající těsto vyválejte do kruhu a přiklopte jím náplň. Vršek ozdobně nařízněte, potřete zbylým vejcem a dejte na 35–40 minut péct.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční koláč se špenátem a vejci

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Velikonoce Pečení Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 3 (10)

Co budete potřebovat

máslo
hrubá mouka
500 g listového těsta
6 vajec
500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 g polotučného tvarohu
50 g parmazánu
100 g sýru gruyère
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslem vymažte dortovou formu o průměru 24 cm a vysypte ji moukou. Zhruba dvě třetiny těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše dotenka a vyložte jím formu (dno i boky). Pět vajec vložte do vroucí vody a vařte 10 minut natvrdo, nechte zchladnout, pak je oloupejte a v půlce překrojte. Špenát spařte horkou vodou, vyždímejte ho a nasekejte. Olej rozpalte v pánvi a 5–8 minut na něm opékejte cibuli. Nechte ji zchladnout, pak přimíchejte ke špenátu spolu s tvarohem, parmazánem kostičkami sýru, solí a pepřem. Polovinu směsi dejte do formy, na ni vyskládejte vejce (řezem nahoru) a překryjte zbylou špenátovou směsí. Zbylé vejce lehce našlehejte a potřete jím konce těsta. Zbývající těsto vyválejte do kruhu a přiklopte jím náplň. Vršek ozdobně nařízněte, potřete zbylým vejcem a dejte na 35–40 minut péct.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty