
Vejcounovy kraslice s broskví

Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Cukr krupicový 2 člž
- Citron BIO 1 ks
- Krémový čerstvý sýr 100 g
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Vejce 2 ks
- Listové těsto 1 ks
- Broskve kompotované
- Džem meruňkový 1 plž
- Cukr krupicový 2 člž
- Citron BIO 1 ks
- Krémový čerstvý sýr 100 g
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Vejce 2 ks
- Listové těsto 1 ks
- Broskve kompotované
- Džem meruňkový 1 plž
Příprava
- 1V misce smíchejte 100 g čerstvého sýra, lžičku vanilkového extraktu, 2 lžičky cukru a kůru z omytého citronu. Přidejte 1 vejce a vyšlehejte na hladký krém.
- 2Listové těsto nakrájejte podélně na 18 co nejtenčích proužků. Z nich upleťte opatrně 6 copánků. Zbytek těsta vyválejte do tloušťky 2 mm a pomocí šablony vystřižené z pečicího papíru vykrojte 6 vajec o velikosti 10 cm. Vajíčka přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Druhé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím okraje listových vajec. Na okraje přendejte vždy jeden copánek a kolem dokola ho přitlačte, aby vznikl rámeček na náplň. Copánky potřete zbytkem rozšlehaného vajíčka.
- 3Kraslice naplňte sýrovou náplní a navrch dejte vždy jednu polovinu z okapaných broskví. Vejcounovy kraslice pečte v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova 20 minut.
- 4Po upečení broskve potřete tenkou vrstvou meruňkového džemu, aby se krásně leskly. Ihned podávejte, nejlepší jsou ještě teplé!
- 1V misce smíchejte 100 g čerstvého sýra, lžičku vanilkového extraktu, 2 lžičky cukru a kůru z omytého citronu. Přidejte 1 vejce a vyšlehejte na hladký krém.
- 2Listové těsto nakrájejte podélně na 18 co nejtenčích proužků. Z nich upleťte opatrně 6 copánků. Zbytek těsta vyválejte do tloušťky 2 mm a pomocí šablony vystřižené z pečicího papíru vykrojte 6 vajec o velikosti 10 cm. Vajíčka přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Druhé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím okraje listových vajec. Na okraje přendejte vždy jeden copánek a kolem dokola ho přitlačte, aby vznikl rámeček na náplň. Copánky potřete zbytkem rozšlehaného vajíčka.
- 3Kraslice naplňte sýrovou náplní a navrch dejte vždy jednu polovinu z okapaných broskví. Vejcounovy kraslice pečte v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova 20 minut.
- 4Po upečení broskve potřete tenkou vrstvou meruňkového džemu, aby se krásně leskly. Ihned podávejte, nejlepší jsou ještě teplé!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.