ReceptyVejcounovy kraslice s broskví
Albert logo
  • Vejcounovy kraslice s broskví

Vejcounovy kraslice s broskví

Vejcounovy kraslice s broskví
Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Citron BIO 1 ks
  • Krémový čerstvý sýr 100 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Listové těsto 1 ks
  • Broskve kompotované
  • Džem meruňkový 1 plž
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Citron BIO 1 ks
  • Krémový čerstvý sýr 100 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Listové těsto 1 ks
  • Broskve kompotované
  • Džem meruňkový 1 plž

Příprava

  1. 1
    V misce smíchejte 100 g čerstvého sýra, lžičku vanilkového extraktu, 2 lžičky cukru a kůru z omytého citronu. Přidejte 1 vejce a vyšlehejte na hladký krém.
  2. 2
    Listové těsto nakrájejte podélně na 18 co nejtenčích proužků. Z nich upleťte opatrně 6 copánků. Zbytek těsta vyválejte do tloušťky 2 mm a pomocí šablony vystřižené z pečicího papíru vykrojte 6 vajec o velikosti 10 cm. Vajíčka přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Druhé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím okraje listových vajec. Na okraje přendejte vždy jeden copánek a kolem dokola ho přitlačte, aby vznikl rámeček na náplň. Copánky potřete zbytkem rozšlehaného vajíčka.
  3. 3
    Kraslice naplňte sýrovou náplní a navrch dejte vždy jednu polovinu z okapaných broskví. Vejcounovy kraslice pečte v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova 20 minut.
  4. 4
    Po upečení broskve potřete tenkou vrstvou meruňkového džemu, aby se krásně leskly. Ihned podávejte, nejlepší jsou ještě teplé!
  1. 1
    V misce smíchejte 100 g čerstvého sýra, lžičku vanilkového extraktu, 2 lžičky cukru a kůru z omytého citronu. Přidejte 1 vejce a vyšlehejte na hladký krém.
  2. 2
    Listové těsto nakrájejte podélně na 18 co nejtenčích proužků. Z nich upleťte opatrně 6 copánků. Zbytek těsta vyválejte do tloušťky 2 mm a pomocí šablony vystřižené z pečicího papíru vykrojte 6 vajec o velikosti 10 cm. Vajíčka přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Druhé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím okraje listových vajec. Na okraje přendejte vždy jeden copánek a kolem dokola ho přitlačte, aby vznikl rámeček na náplň. Copánky potřete zbytkem rozšlehaného vajíčka.
  3. 3
    Kraslice naplňte sýrovou náplní a navrch dejte vždy jednu polovinu z okapaných broskví. Vejcounovy kraslice pečte v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova 20 minut.
  4. 4
    Po upečení broskve potřete tenkou vrstvou meruňkového džemu, aby se krásně leskly. Ihned podávejte, nejlepší jsou ještě teplé!

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.