Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCannelloni s ricottou a špenátem
Albert logoAlbert logo
  • Cannelloni s ricottou a špenátem

Cannelloni s ricottou a špenátem

Cannelloni s ricottou a špenátem
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 50 ml
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Bílé víno 125 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Ricotta 500 g
  • Rajský protlak 800 g
  • Vejce 2 ks
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Baby špenát 750 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Těstoviny lasagne 500 g
  • Parmazán 120 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Bílé víno 125 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Ricotta 500 g
  • Rajský protlak 800 g
  • Vejce 2 ks
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Baby špenát 750 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Těstoviny lasagne 500 g
  • Parmazán 120 g

Příprava

1
Připravte rajčatovou omáčku. Očistěnou cibuli nakrájenou na kostičky orestujte v rendlíku na 1 lžíci olivového oleje. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte. Přilijte víno a rajčatové pyré. Vše spolu provařte 20 minut. Omáčku dejte stranou, přidejte lžičku cukru a promixujte tyčovým mixérem.
2
Špenát propláchněte a dejte na rozehřátou pánev zavadnout. Pak odstraňte přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Špenát poté přeložte do mísy, přidejte ricottu, vejce, tymián, kůru z dobře omytého citronu a 60 g nastrouhaného parmazánu.
3
Ve vroucí osolené vodě povařte lasagne 5 minut. Opatrně je vyndejte a po jednom plátku vyskládejte na plech potřený olejem. Každý plátek ještě seshora potřete olejem, aby se před plněním neslepily.
4
Plátky pak postupně odebírejte z plechu, uprostřed je naplňte ricottovou směsí a zarolujte.
5
Připravte si zapékací misku. Dovnitř vlijte rajčatovou omáčku. Rolky s ricottou nakrájejte na čtvrtiny.
6
Připravené rolky postavte do rajčatové omáčky tak, aby mezi nimi bylo co nejméně prostoru.
7
Po naplnění misky je posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Těstoviny zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 minut.
1
Připravte rajčatovou omáčku. Očistěnou cibuli nakrájenou na kostičky orestujte v rendlíku na 1 lžíci olivového oleje. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte. Přilijte víno a rajčatové pyré. Vše spolu provařte 20 minut. Omáčku dejte stranou, přidejte lžičku cukru a promixujte tyčovým mixérem.
2
Špenát propláchněte a dejte na rozehřátou pánev zavadnout. Pak odstraňte přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Špenát poté přeložte do mísy, přidejte ricottu, vejce, tymián, kůru z dobře omytého citronu a 60 g nastrouhaného parmazánu.
3
Ve vroucí osolené vodě povařte lasagne 5 minut. Opatrně je vyndejte a po jednom plátku vyskládejte na plech potřený olejem. Každý plátek ještě seshora potřete olejem, aby se před plněním neslepily.
4
Plátky pak postupně odebírejte z plechu, uprostřed je naplňte ricottovou směsí a zarolujte.
5
Připravte si zapékací misku. Dovnitř vlijte rajčatovou omáčku. Rolky s ricottou nakrájejte na čtvrtiny.
6
Připravené rolky postavte do rajčatové omáčky tak, aby mezi nimi bylo co nejméně prostoru.
7
Po naplnění misky je posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Těstoviny zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.