×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Další recepty a články

Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizova...
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Co budete potřebovat

3 žloutky
špetka soli
1 lžička plnotučné hořčice
100 g másla
pár kapek citronové šťávy
4 žemle
8 vajec
300 g baby špenátu
8 plátků uzeného lososa

Jak na to?

Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Snídaně Náročné Chuťovky Něco lehkého Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
(0)
Velikonoční prodloužený víkend volá po sváteční snídani. Servírovat se budou samozřejmě vajíčka, a to v té nejnoblesnější úpravě.

Co budete potřebovat

3 žloutky
špetka soli
1 lžička plnotučné hořčice
100 g másla
pár kapek citronové šťávy
4 žemle
8 vajec
300 g baby špenátu
8 plátků uzeného lososa

Jak na to?

Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Inspirujte se podobnými recepty