×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Další recepty a články

Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně -...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizova...
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...

Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Co budete potřebovat

3 žloutky
špetka soli
1 lžička plnotučné hořčice
100 g másla
pár kapek citronové šťávy
4 žemle
8 vajec
300 g baby špenátu
8 plátků uzeného lososa

Jak na to?

Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vejce Benedikt se špenátem a lososem

Snídaně Náročné Chuťovky Něco lehkého Magazín 3/2018
(0)
Velikonoční prodloužený víkend volá po sváteční snídani. Servírovat se budou samozřejmě vajíčka, a to v té nejnoblesnější úpravě.

Co budete potřebovat

3 žloutky
špetka soli
1 lžička plnotučné hořčice
100 g másla
pár kapek citronové šťávy
4 žemle
8 vajec
300 g baby špenátu
8 plátků uzeného lososa

Jak na to?

Ve vodní lázni vyšlehejte žloutky se solí, hořčicí a dvěma lžícemi vody. Pozor, voda v lázni musí být horká, ale ne vroucí, jinak se žloutky začnou srážet. Šlehejte tři minuty do pěny. Potom začněte po dávkách přidávat rozpuštěné máslo a stále šlehejte, až vznikne omáčka s konzistencí majonézy. Dochuťte citronovou šťávou a případně i solí. Omáčku uchovejte v teple, dokud ji nebudete podávat.
Žemle rozkrojte a pár minut nasucho opékejte na pánvi řeznou stranou dolů.
Na opečenou housku dejte oprané listy špenátu a plátek uzeného lososa.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vroucí vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou na obloženou housku a bohatě polijte holandskou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Koláč s karamelizovanou cibulí
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...
Sázené vejce se salátem s...

Inspirujte se podobnými recepty