
Vepřové na šalvěji

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Jamón serrano 40 g
- Citron BIO 1 ks
- Citronová kůra
- Vepřové medailonky 4 ks
- Sůl
- Citronová šťáva
- Šalvěj čerstvá 1 plž
- Pepř
- Olej olivový
- Máslo 25 g
- Jamón serrano 40 g
- Citron BIO 1 ks
- Citronová kůra
- Vepřové medailonky 4 ks
- Sůl
- Citronová šťáva
- Šalvěj čerstvá 1 plž
- Pepř
- Olej olivový
- Máslo 25 g
Příprava
- 1Smíchejte šunku, veškerou kúru a polovinu vymačkané šťávy, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty. Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy. Do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi 6–8 minut.
- 2Dejte na talíř, poklaďte plátky másla, a až se rozpustí, zastříkněte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky. Podávat můžete i se skrojky citronu.
- 1Smíchejte šunku, veškerou kúru a polovinu vymačkané šťávy, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty. Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy. Do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi 6–8 minut.
- 2Dejte na talíř, poklaďte plátky másla, a až se rozpustí, zastříkněte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky. Podávat můžete i se skrojky citronu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.