
Veggie burger s nakládanou cuketou

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Vegetariánské
Oslava
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cuketa 1 ks
- Salátová okurka 1 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Kvasný ocet 150 ml
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Cukr krupicový 60 g
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Voda 150 ml
- Pepř 1 člž
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Pomazánka s rajčaty a bazalkou BIO 125 g
- Majonéza veganská 2 plž
- Salát Little gem
- Rajče 1 ks
- Vegan burger BIO 400 g
- Cuketa 1 ks
- Salátová okurka 1 ks
- Chilli paprička 1 ks
- Kvasný ocet 150 ml
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Cukr krupicový 60 g
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Voda 150 ml
- Pepř 1 člž
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Pomazánka s rajčaty a bazalkou BIO 125 g
- Majonéza veganská 2 plž
- Salát Little gem
- Rajče 1 ks
- Vegan burger BIO 400 g
Příprava
- 1Cuketu a okurku omyjte a škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do zavařovací sklenice. Chilli papričku nasekejte nadrobno spolu s hladkolistou petrželkou a bazalkou a přidejte k cuketě a okurce. V hrnci přiveďte k varu 150 ml octa, 150 ml vody, 60 g cukru a lžičku kuliček pepře a nálevem zalijte směs ve sklenici. Zavíčkujte a nechte alespoň týden kvasit v pokojové teplotě.
- 2Podélně rozkrojte 4 burgerové housky a z vnitřních stran 1 minutu ogrilujte na rozpáleném grilu. Všechny spodní poloviny pomažte bio pomazánkou smíchanou s veganskou majonézou. Salát a rajče omyjte. Listy salátu dejte na housky s pomazánkou. Rajče nakrájejte na 8 koleček. Na každou housku použijte 2 kolečka.
- 3Veggie burgery vyjměte z obalu a ogrilujte je na připraveném grilu z obou stran. Burgery dejte na připravené housky a ozdobte plátky naložené cuketové směsi. Přiklopte horní bulkou a ihned podávejte. Veganský burger chutná stejně skvěle jako ten s hovězím.
- 1Cuketu a okurku omyjte a škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do zavařovací sklenice. Chilli papričku nasekejte nadrobno spolu s hladkolistou petrželkou a bazalkou a přidejte k cuketě a okurce. V hrnci přiveďte k varu 150 ml octa, 150 ml vody, 60 g cukru a lžičku kuliček pepře a nálevem zalijte směs ve sklenici. Zavíčkujte a nechte alespoň týden kvasit v pokojové teplotě.
- 2Podélně rozkrojte 4 burgerové housky a z vnitřních stran 1 minutu ogrilujte na rozpáleném grilu. Všechny spodní poloviny pomažte bio pomazánkou smíchanou s veganskou majonézou. Salát a rajče omyjte. Listy salátu dejte na housky s pomazánkou. Rajče nakrájejte na 8 koleček. Na každou housku použijte 2 kolečka.
- 3Veggie burgery vyjměte z obalu a ogrilujte je na připraveném grilu z obou stran. Burgery dejte na připravené housky a ozdobte plátky naložené cuketové směsi. Přiklopte horní bulkou a ihned podávejte. Veganský burger chutná stejně skvěle jako ten s hovězím.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.