Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVeggie burger s nakládanou cuketou
Albert logoAlbert logo
  • Veggie burger s nakládanou cuketou

Veggie burger s nakládanou cuketou

Veggie burger s nakládanou cuketou
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Vegetariánské
Oslava
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cuketa 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Kvasný ocet 150 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Cukr krupicový 60 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Voda 150 ml
  • Pepř 1 člž
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Pomazánka s rajčaty a bazalkou BIO 125 g
  • Majonéza veganská 2 plž
  • Salát Little gem
  • Rajče 1 ks
  • Vegan burger BIO 400 g
  • Cuketa 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Kvasný ocet 150 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Cukr krupicový 60 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Voda 150 ml
  • Pepř 1 člž
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Pomazánka s rajčaty a bazalkou BIO 125 g
  • Majonéza veganská 2 plž
  • Salát Little gem
  • Rajče 1 ks
  • Vegan burger BIO 400 g

Příprava

1
Cuketu a okurku omyjte a škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do zavařovací sklenice. Chilli papričku nasekejte nadrobno spolu s hladkolistou petrželkou a bazalkou a přidejte k cuketě a okurce. V hrnci přiveďte k varu 150 ml octa, 150 ml vody, 60 g cukru a lžičku kuliček pepře a nálevem zalijte směs ve sklenici. Zavíčkujte a nechte alespoň týden kvasit v pokojové teplotě.
2
Podélně rozkrojte 4 burgerové housky a z vnitřních stran 1 minutu ogrilujte na rozpáleném grilu. Všechny spodní poloviny pomažte bio pomazánkou smíchanou s veganskou majonézou. Salát a rajče omyjte. Listy salátu dejte na housky s pomazánkou. Rajče nakrájejte na 8 koleček. Na každou housku použijte 2 kolečka.
3
Veggie burgery vyjměte z obalu a ogrilujte je na připraveném grilu z obou stran. Burgery dejte na připravené housky a ozdobte plátky naložené cuketové směsi. Přiklopte horní bulkou a ihned podávejte. Veganský burger chutná stejně skvěle jako ten s hovězím.
1
Cuketu a okurku omyjte a škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do zavařovací sklenice. Chilli papričku nasekejte nadrobno spolu s hladkolistou petrželkou a bazalkou a přidejte k cuketě a okurce. V hrnci přiveďte k varu 150 ml octa, 150 ml vody, 60 g cukru a lžičku kuliček pepře a nálevem zalijte směs ve sklenici. Zavíčkujte a nechte alespoň týden kvasit v pokojové teplotě.
2
Podélně rozkrojte 4 burgerové housky a z vnitřních stran 1 minutu ogrilujte na rozpáleném grilu. Všechny spodní poloviny pomažte bio pomazánkou smíchanou s veganskou majonézou. Salát a rajče omyjte. Listy salátu dejte na housky s pomazánkou. Rajče nakrájejte na 8 koleček. Na každou housku použijte 2 kolečka.
3
Veggie burgery vyjměte z obalu a ogrilujte je na připraveném grilu z obou stran. Burgery dejte na připravené housky a ozdobte plátky naložené cuketové směsi. Přiklopte horní bulkou a ihned podávejte. Veganský burger chutná stejně skvěle jako ten s hovězím.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.