Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 celozrnné kaiserky
smetanový sýr
4 hrsti rukoly
1 mrkev
1 okurka
Na cizrnové karbanátky:
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky
2 stroužky česneku
400g konzerva cizrny
1 mrkev
80 g sýru feta
1 vejce
70 g strouhanky
sůl
pepř

Postup přípravy

Nejprve udělejte karbanátky: lžíci oleje rozpalte v pánvi, přidejte najemno nasekané šalotky a po 2 minutách opékání i nasekaný česnek. Zhruba po minutě směs přendejte do robotu, přidejte okapanou cizrnu, nastrouhanou mrkev, sýr feta, vejce a rozmixujte. Směs přendejte do mísy, přidejte strouhanku, sůl, pepř a udělejte z ní 4 burgery. Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Housky rozkrojte, spodní díly namažte smetanovým sýrem, na něj rozdělte rukolu, navrch položte karbanátek, plátky mrkve a okurky a přiklopte horními díly housek.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty