Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vánoční šátečky se špenátem a ricottou

Vánoční šátečky se špenátem a ricottou

Ingredience

100 g baby špenátu
sůl, pepř
250 g ricotty
1 bio citron
1 listové těsto
1 vejce

Postup přípravy

1. Baby špenát operte pod tekoucí vodou. Pánev zahřejte, špenát na ní spařte a stáhněte z plamene. Osolte, opepřete, přidejte ricottu, nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a promíchejte.

2. Zakoupené listové těsto rozložte a nakrájejte na 24 kousků o rozměru 4 × 4 cm. Ze zbytku těsta vykrojte malým vykrajovátkem 24 hvězd.

3. Do formy na mini muffiny dejte vždy jeden čtvereček těsta. Ten naplňte špenátovoricottovou náplní a protilehlé rohy překryjte. Nahoru přilepte přes spoj vykrojenou hvězdu a jemně přitlačte, aby se šáteček při pečení nerozpojil.

4. V misce vidličkou rozmíchejte vejce a potřete jím připravené šátečky ve formě. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 15–20 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
3hodnocení2

Další videorecepty