Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vánoční rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené...
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené brokolice s...

Vánoční rybí polévka

Co budete potřebovat

1 kapr
divoké koření (2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření)
2 cibule
200 g kořenové zeleniny do vývaru a na základ (mrkev, petržel, celer)
50 g másla + na rohlíky
100 g květáku
30 g hladké mouky
60 ml smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rohlíky
2 hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. „Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor, aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký,“ upozorňuje šéfkuchař Roman Paulus. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
3. Na másle dozlatova zpěňte květák rozděleny na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. „Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší zaklad polévky,“ radí šéfkuchař.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kosti a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční rybí polévka

Polévka Náročné Česká Vánoce Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

1 kapr
divoké koření (2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření)
2 cibule
200 g kořenové zeleniny do vývaru a na základ (mrkev, petržel, celer)
50 g másla + na rohlíky
100 g květáku
30 g hladké mouky
60 ml smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rohlíky
2 hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. „Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor, aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký,“ upozorňuje šéfkuchař Roman Paulus. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
3. Na másle dozlatova zpěňte květák rozděleny na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. „Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší zaklad polévky,“ radí šéfkuchař.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kosti a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené...
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené brokolice s...

Inspirujte se podobnými recepty