×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vánoční rybí polévka

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Vánoční rybí polévka

Co budete potřebovat

1 kapr
divoké koření (2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření)
2 cibule
200 g kořenové zeleniny do vývaru a na základ (mrkev, petržel, celer)
50 g másla + na rohlíky
100 g květáku
30 g hladké mouky
60 ml smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rohlíky
2 hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. „Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor, aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký,“ upozorňuje šéfkuchař Roman Paulus. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
3. Na másle dozlatova zpěňte květák rozděleny na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. „Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší zaklad polévky,“ radí šéfkuchař.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kosti a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční rybí polévka

Polévka Náročné Česká Vánoce Vaření Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 kapr
divoké koření (2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření)
2 cibule
200 g kořenové zeleniny do vývaru a na základ (mrkev, petržel, celer)
50 g másla + na rohlíky
100 g květáku
30 g hladké mouky
60 ml smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rohlíky
2 hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. „Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor, aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký,“ upozorňuje šéfkuchař Roman Paulus. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
3. Na másle dozlatova zpěňte květák rozděleny na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. „Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší zaklad polévky,“ radí šéfkuchař.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kosti a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty