×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vánoční rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z manga

Vánoční rybí polévka

Co budete potřebovat

1 kapr
divoké koření (2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření)
2 cibule
200 g kořenové zeleniny do vývaru a na základ (mrkev, petržel, celer)
50 g másla + na rohlíky
100 g květáku
30 g hladké mouky
60 ml smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rohlíky
2 hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. „Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor, aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký,“ upozorňuje šéfkuchař Roman Paulus. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
3. Na másle dozlatova zpěňte květák rozděleny na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. „Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší zaklad polévky,“ radí šéfkuchař.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kosti a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční rybí polévka

Polévka Náročné Česká Vánoce Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (12)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 kapr
divoké koření (2 bobkové listy, 4 kuličky černého pepře, 1 kulička nového koření)
2 cibule
200 g kořenové zeleniny do vývaru a na základ (mrkev, petržel, celer)
50 g másla + na rohlíky
100 g květáku
30 g hladké mouky
60 ml smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 rohlíky
2 hrsti hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Kapra vykuchejte, odřízněte z něj hlavu a ploutve. „Nesmíte zapomenout vyříznout žábry a dát pozor, aby se neporušila žluč, vývar na polévku by byl hořký,“ upozorňuje šéfkuchař Roman Paulus. Vnitřnosti, jako jsou jikry, mlíčí a játra, lehce očistěte a dejte do chladu.
2. Hlavu a ořez z kapra propláchněte, zalijte 3 litry studené vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a část kořenové zeleniny. Mírně osolte a hodinu vařte. Pak přelijte přes jemný cedník, abyste získali čirý vývar. Maso oberte od kosti, zbytek vyhoďte.
3. Na másle dozlatova zpěňte květák rozděleny na růžičky a pokrájenou zbylou kořenovou zeleninu, zaprašte moukou a zalijte vývarem. „Vývar přilévejte postupně a metličkou promíchávejte se zeleninovou jíškou, abyste získali spíš hustší zaklad polévky,“ radí šéfkuchař.
4. Přiveďte k varu a vařte 25 minut. Po 10 minutách přidejte pokrájené vnitřnosti, maso od kosti a smetanu, ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem a podle chuti osolte.
5. Rohlíky pokrájejte na kostičky a na másle je osmažte dozlatova. Nakonec do nich zamíchejte nasekanou petrželku a posypte jimi polévku.

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z...
Vánoční čatní z manga
Vánoční čatní z manga

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.