Vánoční kláda bûche de noël (čti biš d noel)

Vánoční kláda bûche de noël (čti biš d noel)

Náročné Dezert Počet porcí: 1 roláda Magazín 12/2019
Náročné Dezert Počet porcí: 1 roláda Magazín 12/2019

Ingredience

6 vajec
200 g hořké čokolády (60 %)
3 lžíce rostlinného oleje
1 1⁄2 lžičky vanilkového aroma
130 g moučkového cukru
280 g cukru krystalu
100 g holandského kakaa
100 g hladké mouky
1⁄2 lžičky soli
2 lžíce rumu
400 ml smetany ke šlehání (40 %)
200 g másla

Postup přípravy

1. Plech vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Papír lépe přilne k plechu. Ve vodní lázni rozehřejte 100 g čokolády s 2 lžícemi oleje a 1 lžičkou vanilkového aroma.
2. Vejce pokojové teploty rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte sníh, do kterého postupně vmíchejte 100 g moučkového cukru. V druhé míse vyšlehejte žloutky se 150 g cukru krystalu do husté pěny. Vlijte čokoládovou směs, vsypte 90 g kakaa, mouku, sůl a vše zapracujte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh.
3. Těsto přelijte na plech a špachtlí urovnejte povrch do rovné vrstvy. Pečte 10 minut v troubě na 180 °C.
4. Čistou utěrku zasypte směsí kakaa a moučkového cukru. Pomocí nože oddělte těsto od pečicího papíru a přesuňte na připravenou utěrku. Pomocí utěrky zarolujte a nechte asi 20 minut odležet.
5. V misce promíchejte 2 lžíce cukru krystalu se 2 lžícemi horké vody a rumem. Plát rozmotejte a zakapejte cukrovou vodou. Vyšlehejte 200 ml smetany se 2 lžícemi moučkového cukru. Šlehačku natřete na plát a pomocí utěrky opatrně zarolujte. Vložte do lednice.
6. Na čokoládový krém rozpusťte ve vodní lázni zbylou čokoládu. Do druhé mísy vložte máslo pokojové teploty, cukr krystal, 1⁄2 lžičky aroma a smetanu. Ušlehejte tuhý krém, do kterého ke konci opatrně zašlehejte čokoládu.
7. Z rolády nakoso odřízněte 10cm kus a rovně asi 4cm kus. Zbylou část rolády potřete čokoládovým krémem. Z boků přilepte nakoso odkrojené kousky pro vytvoření větvového efektu. Dotřete krémem a vidličkou vyryjte rýhy jako na kůře stromu. Před podáváním nechte 2 hodiny chladit.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png