Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vánočkové muffiny

Inspirujte se podobnými recepty

Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová polévka
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou

Vánočkové muffiny

Co budete potřebovat

80 ml mléka
20 g čerstvého droždí
50 g cukru krupice
hrst rozinek
250 g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžička strouhané citronové kůry
2 žloutky
50 g marcipánu
70 g másla
1 vejce
mandlové plátky na posypání

Jak na to?

Do vlažného mléka nadrobte droždí, přidejte lžičku cukru a nechte 15 minut vzejít kvásek. Rozinky propláchněte horkou vodou a nechte okapat.
Mouku promíchejte s cukrem, špetkou soli, citronovou kůrou a zapracujte nejprve kvásek a žloutky a poté i rozinky, nakrájený marcipán a rozpuštěné máslo. Těsto dobře prohněťte a dejte na hodinu do tepla kynout.
Vykynuté těsto vyklopte na vál, ještě jednou propracujte a rozdělte na deset kousků. Přesuňte do muffinové formy vyložené papírovými košíčky a nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím dejte troubu nahřát na 180 °C.
Muffiny potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a pečte 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánočkové muffiny

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 10 kusů
Průměrné hodnocení 3 (33)
Vaše letošní vánočka má moderní podobu oblíbených muffinů. Upečte je jednoduše bez složitého zaplétání a klidně v malé dávce. Ale zase ne moc malé, protože se po nich jen zapráší.

Co budete potřebovat

80 ml mléka
20 g čerstvého droždí
50 g cukru krupice
hrst rozinek
250 g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžička strouhané citronové kůry
2 žloutky
50 g marcipánu
70 g másla
1 vejce
mandlové plátky na posypání

Jak na to?

Do vlažného mléka nadrobte droždí, přidejte lžičku cukru a nechte 15 minut vzejít kvásek. Rozinky propláchněte horkou vodou a nechte okapat.
Mouku promíchejte s cukrem, špetkou soli, citronovou kůrou a zapracujte nejprve kvásek a žloutky a poté i rozinky, nakrájený marcipán a rozpuštěné máslo. Těsto dobře prohněťte a dejte na hodinu do tepla kynout.
Vykynuté těsto vyklopte na vál, ještě jednou propracujte a rozdělte na deset kousků. Přesuňte do muffinové formy vyložené papírovými košíčky a nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím dejte troubu nahřát na 180 °C.
Muffiny potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a pečte 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová polévka
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou

Inspirujte se podobnými recepty